Annonse
Annonse
– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi, sier daglig leder i Stranda Prolog Klaus Hoseth. Foto: Stranda Prolog
– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi, sier daglig leder i Stranda Prolog Klaus Hoseth. Foto: Stranda Prolog

Stranda Prolog skal levere utstyr for nærmere 100 millioner kroner til det chilenske oppdrettsselskapet Australis Mar.

– Kontrakten er et gjennombrudd for bedriftens satsing på eksport og ny teknologi, skriver Stranda Prolog i en pressemelding tirsdag.

Kontrakten omfatter råstoffhåndtering til Australis Mar sin nye fabrikk i Puerto Natales, langt sør i Chile. Deler av anlegget skal settes i drift allerede om et år. Rundt årsskiftet 2020/2021 skal fabrikken være fullt operativ.

– Dette er et gjennombrudd for vår teknologi, sier daglig leder i Stranda Prolog Klaus Hoseth. Vi har i flere tiår satset på systemer for bedre fiskevelferd, bedre råstoffkvalitet og mer miljøvennlig produksjon. Australis Mar likte vårt engasjement og fokus. Det gjorde at vi fikk god dialog og kom dypere og dypere inn i prosjektet.

Fabrikken i Puerto Natales ligger i naturskjønne omgivelser langt sør i Chile, i et område som kalles Patagonia. Dette er et område med mye turisme og et område som også er godt egnet for havbruk.

Australis Mar har et sterkt «grønt» fokus, med vannsparing, energisparing og fiskevelferd som sentrale satsningsområder.Fabrikken blir verdensledende på en rekke områder. Kapasitetsmessig vil den være på høyde med de største og mest moderne anleggene i Norge.

Alt utstyret i Stranda Prolog sin leveranse skal bygges i Kristiansund og sendes med stykkgodsbåt via godsterminalen på Høgset i tre forsendelser.

– Det dreier seg om store mengder: Seks HeliX-tanker, hver på størrelse med et bolighus, i tillegg til 30-40 kontainere med annet utstyr, står det videre i pressemledingen.

Kontrakten utgjør ca 50 årsverk for Stranda Prolog. Bedriften er i kraftig vekst. Da den flyttet til Kristiansund fra Averøy i 2015 hadde den 23 medarbeidere. I løpet av 2019 er det ventet at tallet vil passere 100.

Australis Mar er blant de største, mest ekspansive og innovative oppdrettsselskapene i Chile.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte