Annonse
Annonse

«Smølabonan-general» Einar Wikan foran hovedmesseteltet på Kongens Plass. Her kommer det salgsboder/-disker på hver side med en midtgang. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Det er straks klart for markedshelg med Smølabonan i Kristiansund. På Kongens plass rigges det messetelt av dugnadsfolk fra IL Nordlandet og sammen med et ekstra telt og boder og utstillingsvarer på plassen foran Folkets Hus, vil det i år være 265 meter med salgsdisker. 

Hva skjer på fredag

Deler av arrangementet starter allerede klokken 15:00 i ettermiddag, med utstilling av Smølakunst i Club 76. Senere på kvelden blir det konsert med Sistranda mannskor og påfølgende danseaften med Tonny på Quality Grand Hotell. Man vil finne underholdning og arrangementer på alle byens utesteder.

Les også: «Smølabonan» er i gang – hvalkjøtt er populært

Fiskebank er på vei fra Smøla og er straks kommet inn på havna. Der vil salget av hvalkjøtt starte allerede klokken 16:00

Tidligere år har arrangementet vært holdt i Gågata og sidegatene til Kaibakken. – En av de åpenbare fordelene med årets plassering, er at alt blir rigget ferdig og er klart allerede i ettermiddag/kveld for markedsdelen som starter i morgen lørdag klokken 10:00. Mange har allerede sine boder og disker klare allerede i kveld, mens noen kommer på plass i morgen tidlig, sier Einar Wikan.

Hva skjer på lørdag

Klokken 10:00 er det klart for martna med eget hovedmessetelt, ekstratelt samt stands og utstillinger av blant annet båter foran Folkets Hus. Klokken 10:00 åpnes utstillingen i Club 76 med Smølakunst. Klokken 12:00 vil det være kulturinnslag på martna-scenen hvor «Årets bone» kåres.

Klokken 19:00 blir det konsert med Smøla Janitsjarorkeste. I år er Bjarne Brøndbo med på laget, sammen med talentet Kristian Raanes. Operaens strykekvartett er med oss igjen. Det vil bli klassiske DDE-låter sammen med musikk fra Norge og utlandet, sier Wikan.

Klokken 21:00 fortsetter folkefesten på Quality Grand Hotell hvor det blir danseaften med Tonny på Grand Hotell. 

Værgudene spiller på lag

Med det fantastiske høstværet som ramme rundt årets «Smølabonan», ligger det an til en skikkelig superhelg i Kristiansund.

Velkommen til Kristiansund !

IMG 1501Effektiv dugnadsgjeng fra IL Nordlandet sørger for oppsett av stort messetelt i rekordfart. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte