Annonse
Annonse
Statsminister Erna Solberg (H) advarer mot økt usikkerhet som følge av lokalt folkevalgte ambisjoner om omkamp rundt regionreformen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) advarer mot økt usikkerhet som følge av lokalt folkevalgte ambisjoner om omkamp rundt regionreformen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) mener det «er til skade» hvis hennes politiske motstandere lykkes i å reversere deler av fylkessammenslåingene i regionreformen.

Solberg ytrer seg kritisk overfor NRK om at både lokale politikere og rikspolitikere jobber aktivt for å oppløse gigantregionen Viken og reversere sammenslåingen av Troms og Finnmark. I en tid da folk som jobber i administrasjonen lokalt trenger ro, får de servert økt usikkerhet av sine egne folkevalgte, mener hun.

– De utsetter veldig mange i sine egne administrasjoner for usikkerhet rundt hvordan jobbene deres kommer til på være framover. Dette er på en måte å ha strukturen på oppsigelse, og det har betydning for attraktiviteten til å jobbe i disse regionene, sier Solberg til NRK.

Da de rødgrønne partiene som er blitt enige om å ta makten Viken la fram sin styringsplattform tidligere denne uka, sto reversering av sammenslåingen av Akershus, Buskerud og Østfold øverst på listen over løfter. Også i Troms og Finnmark ønsker de folkevalgte å skilles så fort som mulig, ifølge statskanalen.

Regionreformen innebærer blant annet at 18 fylker skal bli 11. Også i de nyetablerte fylkene Innlandet og Vestland er det sterke krefter som jobber for oppløsning.

– Fylkene kan komme til å levere mindre på de viktige tingene de skal jobbe med. Det betyr også at oppgavene som vi har overført, ikke blir godt nok gjort, og det mener jeg er til skade, sier Solberg.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte