Annonse
Annonse
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 29. november.

To skadd i arbeidsulykke

To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet i Nordsjøen torsdag kveld, melder VG. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske.

De to skadde er fraktet med helikopter til henholdsvis Stavanger Universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden er fredag morgen ukjent.

Raja vil endre loven etter Stålsett-siktelse

Abid Raja i Venstre mener det er feil at tidligere biskop Gunnar Stålsett risikerer fengsel for å ha ansatt en asylsøker uten arbeidstillatelse og vil endre loven.

– Hvis noen gir en asylsøker i Norge arbeid, selv om vedkommende ikke har arbeidstillatelse, bør ikke konsekvensen være fengsel, sier stortingsrepresentant Raja.

Chilensk politi beskyldt for menneskerettsbrudd

Politi og sikkerhetsstyrker i Chile har begått alvorlige brudd på menneskerettighetene, inkludert overdreven bruk av makt og seksuelle overgrep, ifølge Human Rights Watch.

Forrige uke besøkte menneskerettsgruppen Chiles hovedstad Santiago. Landet har vært preget av voldsomme protester siden midten av oktober.

Menn dømt for terrorplanlegging

To menn er dømt til 28 års fengsel for å ha planlagt et IS-inspirert terrorangrep i Melbourne i Australia i 2016. En tredje person må sone 16 år.

Mennene planla å halshogge folk og detonere bomber på Federation Square i Melbourne sentrum første juledag for tre år siden.

Bergen planlegger tennisturnering

Paradis tennisklubb i Bergen håper å sette Norge på tenniskartet igjen ved å arrangere en innendørs ATP-turnering i november neste år.

Sammen med private initiativtakere håper tennisklubben å få til en ny profesjonell tennisturnering i Norge. Første gjennomføring om ett års tid blir med Casper Ruud som trekkplaster.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte