Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
07 januar 2020 10:43
Del på Facebook
Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip MS «Fridtjof Nansen» kommer til Kristiansund flere ganger i 2020. Foto: MotionAir Hurtigruten
Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip MS «Fridtjof Nansen» kommer til Kristiansund flere ganger i 2020. Foto: MotionAir Hurtigruten
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede den 11. februar starter årets cruisesesong. 22 cruiseskip med over 16 000 cruisepassasjerer har meldt sin ankomst til Kristiansund i år. I tillegg blir det cruiseanløp til Averøy.

– 22 anløp til Kristiansund er et lite oppsving fra 2019. Vi har dessuten cruiseanløp i 10 av årets 12 måneder, kun januar og desember står uten anløp. Det er også en positiv utvikling, og i tråd med det næringen ønsker og jobber for, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

En større andel mellomstore cruiseskip gir også en betydelig økning i antallet passasjerer totalt sett. Over 16 000 cruisepassasjerer er forventet til nordmørshovedstaden i 2020.

Flere nykommere

– Mange av cruiseskipene vi har sett i Kristiansund de siste årene kommer tilbake også i 2020. I tillegg blir det flere førstegangsanløp, deriblant «Aurora» fra britiske P&O Cruises, som også er det største cruiseskipet i år med kapasitet til 2050 passasjerer, sier Indergaard.

«Fridtjof Nansen», det nyeste tilskuddet i Hurtigrutens flåte av ekspedisjonsskip, anløper for første gang i april. Ekspedisjonsskipet «World Explorer» (som måtte kansellere fjorårets anløp grunnet forsinket leveranse fra verftet) anløper for første gang i juni, og søsterskipet «World Voyager» i juli.

Cruiseskip til Averøy

I 2020 kommer det også cruiseskip til Averøy for første gang. «LaBellot» fra franske Ponant har meldt sin ankomst den 28. august. Skipet er et helt nytt ekspedisjonsskip i luksusklassen, og skal stå ferdig i første kvartal 2020.

– En litt annerledes forespørsel enn det vi er vant til på Kristiansund Base, men dette skal vi selvfølgelig håndtere. Vi er opptatt av å gjøre dette til en positiv opplevelse for alle, og ser for oss å pynte opp med blomster og kanskje et musikkorps som kan ønske gjestene velkommen. Dette blir stas! sier daglig leder Vibeke Weiseth i Kristiansund Base.

Bakgrunnen for at cruiseskipet ønsker å anløpe Averøy, er at passasjerene skal sykle fra Molde, og blant annet oppleve Atlanterhavsveien fra sykkelsetet. Atlanterhavstunnelen gjør at det er greiest å ta de om bord igjen på Averøy-siden. 

Cruiseanløp til Kristiansund i 2020

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 19 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse