Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 januar 2020 06:26
Del på Facebook
Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 28. januar.

Dødstallet stiger i Kina

106 personer har så langt mistet livet som følge av coronaviruset. Samtidig bekrefter kinesiske myndigheter tirsdag 1.291 nye smittetilfeller.

Coronaviruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Senere har det også blitt påvist i Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Saudi-Arabia, Singapore, USA, Frankrike, og Australia. Mandag kveld bekreftet også Tyskland sitt første tilfelle.

Frp vraker bompengeavtalen

Fremskrittspartiet vil ikke overholde bompengeavtalen, som partiet selv var med på å forhandle fram og som hindret en mulig regjeringskrise i august.

– Vi er ikke bundet av Granavolden eller noen avtaler med regjeringen. Vi tar det fra sak til sak, sier transportpolitisk talsperson Morten Stordalen i Frp til Klassekampen etter Frps regjeringsexit forrige uke.

Nav-utvalg varsler svar

Utvalget som gransker Nav-saken, vil om kort tid avklare om trygdeskandalen først startet i 2012, eller om den går helt tilbake til 1994.

Nav-utvalget kommer med sin endelige rapport 1. juni, men konkluderer om tidsspørsmålet i en delrapport som trolig er klar rundt månedsskiftet.

Belgisk konge innrømmer farskap

Etter en positiv DNA-test innrømmer den tidligere kong Albert II av Belgia at han er far til skulptøren Delphine Boël etter en affære på 60-tallet.

Albert har aldri benektet påstanden om farskapet offentlig, men nektet i lang tid å avgi DNA-prøve til tross for at en belgisk rett beordret han til å ta en test i oktober i 2017.

Meglerhus dømt til å betale millionerstatning

Pareto Securities er i Oslo tingretten dømt til å betale sju investorer 89 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter, melder Dagens Næringsliv.

Søksmålet kom på bakgrunn av meglerhusets rolle i salget av aksjene i gullgruveselskapet Crew til det russiske stålselskapet Severstal.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse