Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
12 februar 2020 10:51
Statsminister Erna Solberg (H) og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre under Stortingets spørretime. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre under Stortingets spørretime. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet vil at et utvalg skal se på lønns- og arbeidsvilkårene for sjøfolk i norske farvann.

Arbeidsvilkårene til sjøfolk som jobber i norske farvann, ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag. Ap-leder Jonas Gahr Støre viste til eksempler på ekstremt lave lønninger, også på skip som går mellom norske havner, noe som fører til færre norske sjøfolk.

– Nå har to uavhengige utredninger, én bestilt av regjeringen, vist at det er fullt mulig å stille krav om norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel. I går fikk vi også et konkret lovforslag, utarbeidet på Nordisk institutt for Sjørett, på hvordan det kan gjøres, sa Støre.

Nå har Ap, SV og Sp foreslått at et partssammensatt utvalg skal settes ned og komme med konkrete løsninger.

– Vil statsministeren sørge for å sette ned et slikt utvalg for å sikre rettferdighet for sjøfolkene som jobber hos oss og for oss? spurte Ap-lederen.

Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke love et slikt utvalg, men viste til at regjeringen kommer med en stortingsmelding om maritim politikk til høsten.

– Denne saken byr på mange og ulike avveininger, både juridisk og næringspolitisk. Vi har ikke tatt stilling til dette spørsmålet. Vi er i tett kontakt med partene i næringen og vil ha grundige innspill fra begge sider, sa hun.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 14 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 2 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte