Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
03 september 2023 19:30
Del på Facebook
KOSTBAR: Denne 1967-modellen av Ferrari 412P Berlinetta ble nylig en av tidens dyreste biler. Foto: Auksjonshuset
KOSTBAR: Denne 1967-modellen av Ferrari 412P Berlinetta ble nylig en av tidens dyreste biler. Foto: Auksjonshuset

Noen veteranbiler er verdt enormt mye penger.

Under auksjonsselskapet Bonhams arrangement i California nylig ble det solgt en bil for en voldsom sum.

Annonse
Annonse

En 1967 Ferrari 412P Berlinetta gikk under hammeren for 30.255.000 dollar, tilsvarende 321,9 millioner kroner. Det betyr at bilen er den femte dyreste solgt på auksjon gjennom tidene, ifølge Classic Car Auctions.

Ferrarien er én av to 412P Berlinetta som ble laget. Bilen deltok i en rekke løp i årene etter at den ble levert, blant annet Le Mans.

Bilen ble restaurert i hele ni år fra 2005.

– Det var et privilegium å bli betrodd dette salget og oppnå et så eksepsjonelt resultat, sier Rupert Banner, sjefspesialist hos Bonhams, i en pressemelding.

Annonse
Annonse

Over tusen personer skal ha fulgt salget i salen. Under auksjonen solgte Bonhams totalt 109 objekter til en samlet verdi av 55 millioner dollar, tilsvarende 586 millioner kroner.

Flere auksjoner

Auksjonen var ett av flere slike arrangementer som årlig blir holdt i området rundt Monterey i California i midten august.

Den nest dyreste bilen i løpet av arrangementene ble en Jaguar XKSS fra 1957, som ble solgt av RM Sotheby’s for 13,2 millioner dollar, tilsvarende 140,7 millioner kroner.

XKSS er gateversjonen av datidens racingbil fra Jaguar, D-type. Det ble bygget og solgt til sammen 16 stykker. Planen var 25, men ni eksemplarer ble ødelagt i en brann i fabrikken.

Av de mer kuriøse salgene i løpet av bilauksjonene i California var en 1954 Ferrari 500 Mondial Spider Series I. Det vil si restene av en slik bil. Litt utpå 1960-tallet krasjet den og tok fyr. Siden den gang har den vært bevart som vrak, som også er en nisje i samlermiljøet.

RM Sotheby's solgte vraket for 1,875 millioner dollar, tilsvarende 20 millioner kroner. Et godt bevis på at en gammel Ferrari er verdt mye penger, uansett.

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse