Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Det hendte
20 oktober 2019 02:00
Del på Facebook
Lynyrd Skynyrd i 1977. Foran f.v. Leon Wilkeson (bassgitar), Ronnie Van Zant (vokal), Gary Rossington (gitar), Steve Gaines (gitar), Billy Powell (keyboards). Bak: Allen Collins (gitar) og Artimus Pyle (trommer)
Lynyrd Skynyrd i 1977. Foran f.v. Leon Wilkeson (bassgitar), Ronnie Van Zant (vokal), Gary Rossington (gitar), Steve Gaines (gitar), Billy Powell (keyboards). Bak: Allen Collins (gitar) og Artimus Pyle (trommer)

1728: København ble rammet av den største brannen i byens historie. Brannen skal ha brutt ut i 19.30-tiden om kvelden, i et hus som lå omtrent der våre dagers Frederiksberggade munner ut i Rådhuspladsen. Sterk vind og mangelfullt utstyr gjorde at brannmannskapene kjempet en håpløs kamp mot flammene. Da ilden omsider døde ut etter å ha herjet i 60 timer, lå mer enn en firedel av Københavns bygningsmasse i aske. Særlig hard medfart fikk byens middelalderbebyggelse. Et annet stort tap var universitetsbiblioteket, der 35.000 bind og et stort historisk arkiv gikk opp i røyk. Hver femte københavner ble hjemløs i brannen. Det er ikke kjent hvor mange mennesker som omkom eller kom til skade.

1977: Et chartret fly med det amerikanske sørstatsbandet Lynyrd Skynyrd om bord styrtet i Mississippi. Vokalist Ronnie Van Zant, gitarist Steve Gaines og korist Cassie Gaines mistet livet i flystyrten, og de øvrige bandmedlemmene pådro seg til dels store skader. Ulykken skjedde bare tre dager etter at bandet hadde sluppet albumet «Street Survivors». Lynyrd Skynyrd var dannet i 1964, og har gått inn i historien som en av gigantene i den klassiske sørstatsrocken. Med låter som «Free Bird» og «Sweet Home Alabama» vant de et stort publikum i første halvdel av 1970-årene. Bandet ble oppløst etter flyulykken, men en ny inkarnasjon av Lynyrd Skynyrd dukket opp i 1987, nå med Ronnie Van Zants lillebror Johnny bak mikrofonen.

1982: 66 mennesker ble trampet til døde under en europacupkamp i fotball på Luzjniki Stadion i Moskva. Kampen sto mellom hjemmelaget FK Spartak Moskva og nederlandske HFC Haarlem. Været i Moskva var kaldt og ugjestmildt, og noen minutter før kampslutt begynte hundrevis av frosne tilskuere å strømme ut av stadion for å rekke en T-baneavgang. En dødelig dominoeffekt oppsto da noen av tilskuerne falt i trappene, og ble knust under mengden som presset på bakfra. Sovjetiske myndigheter var innledningsvis svært tilbakeholdne med informasjon om katastrofen. Da sportsavisen Sovetsky Sport brakte et utførlig referat fra kampen dagen etter, var ikke ulykken nevnt med et ord. Tragedien i Moskva var ifølge Wikipedia den verste stadionkatastrofen i Sovjetunionens historie.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse