Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 mars 2020 06:57
Del på Facebook
Karantene for 60 fengselsansatte fører til løslatelser av fanger før tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Karantene for 60 fengselsansatte fører til løslatelser av fanger før tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. mars.

Karantene for 60 fengselsansatte

60 ansatte i Kriminalomsorgen sørvest, som inkluderer Rogaland og Agder, er i karantene. Det har ført til at fengslene er nødt til å løslate innsatte med kortere dommer før tiden.

Kriminalomsorgen forteller om en prekær situasjon og at vikarer under etatsutdanning blir hentet inn for å bedre situasjonen.

Børsuro i Asia

Nikkei-indeksen åpnet ned 3 prosent da børsene i Japan åpnet tirsdag og fulgte den globale trenden med virusfrykt og markedsnedgang, men hentet seg inn igjen i løpet av dagen.

Nikkei la etter hvert på seg 0,7 prosent, mens Hongkong var opp 0,9 prosent. Aksjene steg også på børsene i Thailand og Australia, men falt i andre markeder.

Smitteforsker tror restriksjonene varer

Effekten av koronatiltakene vil først bli synlige om tidligst to uker, sier smitteforsker Arnoldo Frigessi. Han spår restriksjoner i to måneder.

– Det er veldig viktig å ikke miste motet, selv om effekten ikke ser så stor ut om to uker. Resultatene kommer ikke til å se fantastiske ut. Men det er viktig å huske at det sannsynligvis hadde vært mye verre uten restriksjonene, sier Frigessi til Klassekampen.

Nominasjonsvalg utsatt

Den republikanske guvernøren Mike DeWine beordrer at avstemningen til nominasjonsvalget i Ohio tirsdag utsettes av hensyn til folks helse.

Han fikk først nei da han ba domstolen utsette valget i delstaten til juni på grunn av koronaviruset. Nominasjonsvalgene tirsdag for Demokratene og Republikanerne i Illinois og Florida kommer imidlertid til å gå som planlagt.

Uefa avlyser hotellrom i EM-by

Et hotell i København, en av vertsbyene for fotball-EM i år, var nesten fullbooket av Uefa. Nå er alle rommene avbestilt, skriver avisen BT.

Det europeiske fotballforbundet skal reservert omkring 80 prosent av København-hotellets kapasitet for sine representanter. Tirsdag diskuterer forbundet om EM lar seg gjennomføre.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøHusk at inngangen var fergefri E39, oppfatta som ein skulle slippe ferge over Romsdalsjorden, og andre fergestrekningar frå Kristiansand til ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrIngen har betvilt at uten Møreaksen så er fergeavløsning til Otrøya og Gossen et fylkeskommunalt ansvar. Men det ingen av ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøKorrekt.Uten Møreaksen vil eventuell frgeavkøysing bli eit fylkeskommunalt ansvar.Og, ein fylkeskommune uten økonomisk ryggrad til å gjennomføre dette etter den ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNei, hovedargumentet for Møreaksen er ikke fergefritt til Otrøya og Gossen. I dette innlegget fra Rasmussen viser han til at ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet som er hovedargumentet frå di side er at Otrøya og Gosssen skal få fastlandssamband. Og det kan bare skje ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse