Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 juli 2020 21:50
Mjøndalens Quint Jansen (tv) gratuleres for 2-1 scoringen av Christian Gauseth i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion. Sondre Solholm Johansen til høyre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Mjøndalens Quint Jansen (tv) gratuleres for 2-1 scoringen av Christian Gauseth i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion. Sondre Solholm Johansen til høyre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En strafferedning av Andreas Linde i sluttminuttene sørget for at Molde tok alle poengene hjemme mot Mjøndalen søndag. Serietoeren vant 2-1.

Molde ledet med to mål, men måtte kjempe hardt for alle poengene hjemme mot Mjøndalen i søndagens eliteseriekamp. Gjestene fikk blod på tann etter reduseringen, men klarte ikke få med seg poeng hjem tross et sent straffespark.

Etter å ha rotet bort to poeng i sluttminuttene mot Kristiansund forrige runde, holdt historien på å gjenta seg søndag. Med fire minutter igjen på klokka, på stillingen 2-1 til Molde, fikk Mjøndalen straffe.

Christian Gauseth hadde muligheten til å sørge for poengdeling, men Andreas Linde i Molde-målet ville det annerledes.

- Føler jeg sviktet laget

– Jeg føler jeg sviktet laget mitt i dag, sa en svært skuffet Gauseth til Eurosport etter kampen.

Linde kastet seg riktig vei og reddet både straffen og tre poeng for de Molde, som startet med profilene Magnus Wolff Eikrem og Leke James på benken.

– Det var en god straffe og en enda bedre redning, sa MIF-trener Vegard Hansen.

– Det er sånn som skjer innimellom. Det er veldig bittert for oss at det skjer så sent i kampen, og så er det sikkert enda verre for Christian som bommer. Jeg synes synd på Christian, men er det noen som takler det så er det han, fortsatte han.

Klokkerent treff

To mål på to minutter sørget for at hjemmelaget kunne gå til pause med en komfortabel ledelse i søndagens kamp.

Først forsøkte Fredrik Aursnes lykken fra rundt 20 meters hold etter halvtimen spilt. 24-åringen traff klokkerent og sendte kula som et prosjektil opp i krysset bak MFK-keeper Sosha Makani.

Kun minuttet senere måtte Makani hente ut nok en ball, etter at John Kitolano doblet på hel volley fra kanten av femmeteren.

– Kan hende de blir stressa

Begge lag hadde store sjanser til å score i den første omgangen. Et kvarter var spilt da Tobias Christensens fikk en kjempemulighet til å sende hjemmelaget opp i føringen, men han leverte et sleivtreff av de sjeldne da han skulle bredside ballen i mål fra kort hold.

Også Mjøndalen hadde sine sjanser før pausen, men Sondre Liseths forsøk fra kort hold ble avverget av Molde-keeper Andreas Linde, mens tverrliggeren reddet Molde fra baklengs på Tonny Brochmanns skuddforsøk ti minutter før hvilen.

– Molde har ballen mest, men vi har hatt vel så mange sjanser. Får vi et mål kan det hende dem blir litt stressa, sa MIF-trener Hansen til Eurosport i pausen.

Hektisk

Da Quint Jansen reduserte etter 60 minutter så det ut til at Hansen fikk rett.

Mjøndalen presset en stund på for utligning, og skapte mer en nok med sjanser til å utligne. Molde satte inn kanonene Wolff Eikrem og James for å holde unna. Det klarte de. Men det var bare så vidt.

– Vi kan være fornøyd med innsatsen og mye av det vi gjør. Det var bra kvalitet på mye av det vi gjør, sa Vegard Hansen til TV-kanalen etter kampen.

Molde-trener Erling Moe innrømmet at det ble hektisk i annen omgang,

– De pumper opp, setter opp innkast, cornere og frispark. Men de skaper vel ikke veldig mye på det, det gjorde de ikke, sa han.

Fjorårets seriemester ligger nå to poeng bak Bodø/Glimt som står med full pott etter seks runder. Mjøndalen blir stående med åtte poeng etter de seks første rundene.

Neste runde tar Molde turen til Haugesund, mens Mjøndalen får besøk av Vålerenga.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 20 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte