Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 juli 2020 12:50
Del på Facebook
Antallet norske dollarmillionærer økte i 2019 til 182.000 personer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Antallet norske dollarmillionærer økte i 2019 til 182.000 personer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadig flere nordmenn har verdier på mer enn én million dollar, ikke medregnet egen bolig. Ved årsskiftet var 182.000 nordmenn dollarmillionærer.

I rapporten defineres dollarmillionærer som personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig.

I Norge har antallet dollarmillionærer økt fra 174.000 i 2018, en vekst på 4 prosent. Globalt var økningen nær 9 prosent, ifølge oversikten World Wealth Report, som konsulent- og teknologiselskapet Capgemini publiserte torsdag.

Over Sverige

Norge er blant landene i Vesten med den kraftigste økningen i antall dollarmillionærer de siste årene og var i 2019 på 19. plass i oversikten, bak store land som Brasil (18. plass) og Russland (15. plass).

Til sammenligning kommer Sverige på 23. plass med 142.000 dollarmillionærer. Det er dermed nær 30 prosent flere dollarmillionærer i Norge enn hos «söta bror».

– World Wealth Report dokumenterer den sterke velstandsveksten vi har hatt i Norge. Andelen dollarmillionærer blant nordmenn er svært høy, sier rådgiver Ingrid Lehne i Capgemini.

Uro og usikkerhet

2019 var preget av internasjonale handelskriser og uro, men antallet dollarmillionærer økte likevel over store deler av verden. For første gang siden 2012 var veksten større i både Nord-Amerika og Europa enn i Asia.

Koronakrisen har imidlertid ført til stor økonomisk usikkerhet i år, både i Norge og globalt. Foreløpige tall viser at formuene til dollarmillionærene er redusert med 6 til 8 prosent som følge av pandemien, hvis man sammenligner tall fra desember 2019 med slutten av april i år.

Billioner forsvant med koronakrisen

Ifølge bransjeorganisasjonen for verdens børser, World Federation of Exchanges, forsvant over 18 billioner dollar – det vil si 18.000 milliarder dollar – fra det globale finansmarkedet i februar og mars i år som følge av koronapandemien.

– Koronakrisen har konsekvenser også for det øvre økonomiske sjiktet av befolkningen, samtidig som vi ser en klar tendens til at denne gruppen er klare for grønnere og mer bærekraftige investeringer fremover, sier Lehne.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøListhaug i Ålesund i går om satsinga: ""Fjerning av formuesskatten, opprydding når det gjelder Helseplattformen – og prioritering av strekningene ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDet er du som ikkje vil forstå. Eit nytt fergeleie på Reknes er ikkje meir utsett enn fergeleiet på Sulesund, ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrDet er irrelevant å sammenligne Reknes med Sulesund, når dagens fergeleie ligger i Grandfjæra. Du er stadig ute og ror.Det ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Demokratiets veivalg
@Terje SundsbøDer er ikkje meir verutsett på Reknes enn på Sulesund .Uansett, dei økonomiske tyngdelovene vil slå inn også etter eit ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Demokratiets veivalg
@Geir Ole SætremyrEndringer og utsettelser av planer er kostbart. En kostnad utelukkende påført av de som vedtok utsettelse. Derfor ønsker H å ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse