fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 juli 2020 13:35
Kulturminister Abid Raja (V) har fått oversendt Norges Fotballforbunds protokoll for gjenåpningen av breddefotballen og ber nå helsemyndighetene vurdere tiltakene. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
Kulturminister Abid Raja (V) har fått oversendt Norges Fotballforbunds protokoll for gjenåpningen av breddefotballen og ber nå helsemyndighetene vurdere tiltakene. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Kulturminister Abid Raja (V) har fått oversendt Norges Fotballforbunds protokoll for gjenåpningen av breddefotballen og ber helsemyndighetene vurdere tiltakene.

– Jeg skrev i et brev til idretten at de måtte lage en protokoll for gjenåpningen. Den har jeg nå fått og bringer den over til helsemyndighetene. De gjør en vurdering av den protokollen og hva som er helsemessig mulig å få til, sier Raja til NTB.

Kulturminister møtte idrettspresident Berit Kjøll og fotballpresident Terje Svendsen til samtaler om oppstarten av breddeidretten fredag.

– Jeg opplever god dialog med Kjøll og Svendsen. Det har vi hatt hele tiden og bygger videre på det i dag. Jeg er glad for å høre at idretten vil spille på lag og at idrettstoppene tar sitt samfunnsansvar.

Nytt møte 10. august

Raja opplyser at det ikke vil bli noe nytt møte mellom dem og helseminister Bent Høie (H) før 10. august. Han understreker at det er helsemyndighetene som vurderer mulighetene for åpning av breddeidretten.

– Jeg kommer ikke til å legge noe politisk press på helsemyndighetene i denne saken, men vi kan be dem om å gjøre en ny vurdering. Det gjør vi nå, sier Raja.

Det er fotballpresident Terje Svendsen glad for.

– Vi har tatt ansvar og er beredt til å ta større ansvar, blant annet gjennom at vi har utarbeidet protokoller for en eventuell oppstart av breddeidretten og også utarbeidet «e-læringsopplegg» for å sertifisere klubbene som skal starte opp. Vi er veldig glad for at kulturministeren vil ta tak i de protokollene som er oversendt, og sende de videre til helsemyndighetene for vurdering, sier Svendsen til NTB.

– Nå håper vi at vi får en tilbakemelding på protokollene, og at det kan bidra til at vi kan komme i gang tidligere.

– Ikke vond vilje

Raja har flere ganger understreket at han ikke vil bruke «ett sekund» på å formidle videre et eventuelt klarsignal til ytterligere åpning av idretten når det måtte foreligge fra helsemyndighetene.

– Jeg opptatt av å åpne opp mest mulig raskest mulig. Det understreket jeg i møtet, sier kulturministeren.

Raja, som understreker at dette handler om all breddeidrett, ikke bare fotball, er glad for at Kjøll og Svendsen er tydelig på at dette er en samlet avgjørelse fra hele regjeringen.

– Det er ikke av vond vilje vi har holdt igjen. Det handler om de enstemmige rådene fra (Bjørn) Guldvog, (Espen Rostrup) Nakstad og (Camilla) Stoltenberg, sier Raja med henvisning til helsetoppene i Helsedirektoratet og FHI.

– Vi åpner næringslivet, kollektivtrafikken og reiseliv. Vi ønsker å se hvordan det går samlet sett. Vi har ingen vaksine eller behandlinger, sier Raja.

Konstruktivt

Svendsen sier at dagens møte var godt og konstruktivt.

– Vi fikk lagt fram synspunktene våre samtidig som vi hadde forståelse for myndighetenes bekymring for oppblomstring av smitten, som ble fremført av statsråden. Vi fikk også større forståelse for smittevernet som ligger til grunn for om man kan åpne breddeidretten eller ikke, sier fotballpresidenten.

Også idrettspresident Berit Kjøll er godt fornøyd etter møtet.

– Jeg har stor forståelse for frustrasjonen og utålmodigheten fra den delen av breddeidretten for voksne som ennå ikke har kommet i gang, men jeg opplever en kulturminister som jobber målrettet for idrettens beste og som står klar til å trykke på den grønne knappen for resten av breddeidretten så snart helsemyndighetene gir et klarsignal for dette, sier Kjøll i en pressemelding.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte