Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
10 juli 2020 14:26
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Værvandring med Roald er etter hvert blitt et begrep på Veiholmen. Nå kan du altså få med deg Roald på tur, også gjennom smarttelefonen din.   (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)Værvandring med Roald er etter hvert blitt et begrep på Veiholmen. Nå kan du altså få med deg Roald på tur, også gjennom smarttelefonen din. (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)

Presseskriv  fra Smøla leder Smøla Nærings- og kultursenter KF (vi refererer det i sin helhet):

Smøla har mye å by på. Vakker natur, gode opplevelser og spennende historie. Nå går Smøla kommune nye veier for å gi tilreisende enda bedre tilrettelagte opplevelser. 

Gjennom den spennende appen Voice Of Norway, er det enkelt å formidle kultur, historie og severdigheter på en måte som kan tilpasses den enkeltes behov og ønsker.

Voice of Norway er en felles formidlings-plattform for hele Norge. Med behagelig fortellerstemme, bilder og tekst får fastboende og reisende informasjon der de er.

Og fra denne helgen er altså Smøla blant destinasjonene som kan oppleves på en ny måte - gjennom mobiltelefonen. Last ned appen, og du er klar for tur!

Lokal vri på Veiholmen

- Vi ser en ny type reisende som ønsker å innhente informasjon selv og planlegge reisene ut fra egne interesser, sier næringskonsulent Lena Knutsen i Smøla Nærings- og kultursenter KF.

Tilgjengelighet ble dermed et viktig stikkord da Smøla skulle gjøre planleggingen enklere for sine besøkende. Nå tilbyr kommunen opplevelser via en app på mobilen slik at turistene kan jakte på de kulturelle skattene som akkurat de er interessert i.

Smøla har i tillegg gjort sin egen lokal vri på den digitale guiden.

- Vi er skikkelig stolt over å kunne tilby en autentisk værvandring med den lokale guiden Roald Danielsen på øret. Roald er et unikum, og han har lang erfaring med å guide tilreisende på Veiholmen. Vi er derfor helt sikre på at gjestene våre vil sette ekstra pris på den lokale vrien vi har lagt inn i guiden.

Å ha erkeveiværingen Roald på øret mens du vandrer rundt på Været, tror vi gir opplevelsen det lille ekstra. Tilbakemeldingene fra dem som har testet guiden er også kjempegode. 

En digital guide på mobil

Med guiding via appen Voice Of Norway vil de reisende få en utvidet opplevelse når de besøker Smøla. Nå får de en trygg og fin opplevelse samtidig som de lærer lokal historie og får et tettere bånd til Smøla. Samtidig som reisende ønsker å oppleve nye steder, har de også behov for å føle seg trygge slik situasjonen er nå med Covid-19.

Med guiding på app er ikke besøkende avhengig av at alt er åpent og betjent, de kan være selvstyrte og legge opp egne reiser. Tidspunktet på reisen velger de selvsagt selv og de får både god plass og frisk luft i hjertet.

Komplett opplevelse

Via appen kan reisende på Smøla legge opp turen etter hva de ønsker å se. Appen er GPS-basert og en behagelig fortellerstemme vil fortelle historien om stedet, når turisten er der. Dermed vil de ikke bare se vikinggraven, men de får høre historien om den også.
- Innholdet på flere av punktene er laget i samarbeid med Smøla historielag. Appen er også lett å oppdatere, og det åpnes for at andre aktører også kan legge til punkter som er til nytte for den reisende. Slik blir det en mer komplett opplevelse for alle sammen.

Oppfordringen fra Lena Knutsen og resten av gjengen som har jobbet med dette spennende prosjektet er klar:

- Last ned appen i dag – og god tur!

Voice of Smøla Lena og RoaldLena Knutsen i Smøla Nærings- og Kultursenter KF er glad for å tilby tilreisende og fastboende en ny måte til å oppleve Smøla på. Hun er også glad for å ha fått med seg Roald Danielsen bidrar som lokal guide i appen. (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse