fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
Redaksjonen
10 juli 2020 14:26

Værvandring med Roald er etter hvert blitt et begrep på Veiholmen. Nå kan du altså få med deg Roald på tur, også gjennom smarttelefonen din.   (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)Værvandring med Roald er etter hvert blitt et begrep på Veiholmen. Nå kan du altså få med deg Roald på tur, også gjennom smarttelefonen din. (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)

Presseskriv  fra Smøla leder Smøla Nærings- og kultursenter KF (vi refererer det i sin helhet):

Smøla har mye å by på. Vakker natur, gode opplevelser og spennende historie. Nå går Smøla kommune nye veier for å gi tilreisende enda bedre tilrettelagte opplevelser. 

Gjennom den spennende appen Voice Of Norway, er det enkelt å formidle kultur, historie og severdigheter på en måte som kan tilpasses den enkeltes behov og ønsker.

Voice of Norway er en felles formidlings-plattform for hele Norge. Med behagelig fortellerstemme, bilder og tekst får fastboende og reisende informasjon der de er.

Og fra denne helgen er altså Smøla blant destinasjonene som kan oppleves på en ny måte - gjennom mobiltelefonen. Last ned appen, og du er klar for tur!

Lokal vri på Veiholmen

- Vi ser en ny type reisende som ønsker å innhente informasjon selv og planlegge reisene ut fra egne interesser, sier næringskonsulent Lena Knutsen i Smøla Nærings- og kultursenter KF.

Tilgjengelighet ble dermed et viktig stikkord da Smøla skulle gjøre planleggingen enklere for sine besøkende. Nå tilbyr kommunen opplevelser via en app på mobilen slik at turistene kan jakte på de kulturelle skattene som akkurat de er interessert i.

Smøla har i tillegg gjort sin egen lokal vri på den digitale guiden.

- Vi er skikkelig stolt over å kunne tilby en autentisk værvandring med den lokale guiden Roald Danielsen på øret. Roald er et unikum, og han har lang erfaring med å guide tilreisende på Veiholmen. Vi er derfor helt sikre på at gjestene våre vil sette ekstra pris på den lokale vrien vi har lagt inn i guiden.

Å ha erkeveiværingen Roald på øret mens du vandrer rundt på Været, tror vi gir opplevelsen det lille ekstra. Tilbakemeldingene fra dem som har testet guiden er også kjempegode. 

En digital guide på mobil

Med guiding via appen Voice Of Norway vil de reisende få en utvidet opplevelse når de besøker Smøla. Nå får de en trygg og fin opplevelse samtidig som de lærer lokal historie og får et tettere bånd til Smøla. Samtidig som reisende ønsker å oppleve nye steder, har de også behov for å føle seg trygge slik situasjonen er nå med Covid-19.

Med guiding på app er ikke besøkende avhengig av at alt er åpent og betjent, de kan være selvstyrte og legge opp egne reiser. Tidspunktet på reisen velger de selvsagt selv og de får både god plass og frisk luft i hjertet.

Komplett opplevelse

Via appen kan reisende på Smøla legge opp turen etter hva de ønsker å se. Appen er GPS-basert og en behagelig fortellerstemme vil fortelle historien om stedet, når turisten er der. Dermed vil de ikke bare se vikinggraven, men de får høre historien om den også.
- Innholdet på flere av punktene er laget i samarbeid med Smøla historielag. Appen er også lett å oppdatere, og det åpnes for at andre aktører også kan legge til punkter som er til nytte for den reisende. Slik blir det en mer komplett opplevelse for alle sammen.

Oppfordringen fra Lena Knutsen og resten av gjengen som har jobbet med dette spennende prosjektet er klar:

- Last ned appen i dag – og god tur!

Voice of Smøla Lena og RoaldLena Knutsen i Smøla Nærings- og Kultursenter KF er glad for å tilby tilreisende og fastboende en ny måte til å oppleve Smøla på. Hun er også glad for å ha fått med seg Roald Danielsen bidrar som lokal guide i appen. (Foto: Smøla Nærings- og Kultursenter KF)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Roy Gravdehaug 11 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
Noen som kan hjelpe Sve til og finne frem på nettstedet Slettmeg.no  Sve 2021:Korleis denne strategien har klart å bli torpedert ...
Audun Karlstrøm 17 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
Konsulent Jan Erik Horgen foretok en tredjepartsvurdering av utredningen til SVV om RA vs MA høsten 2019 og konkluderte med ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Terje Sundsbø 18 timer siden Oppspinn rundt Romsdalsaksen og Veøy
@Vidar HölmDin forakt for fornminner er nok ikke spesielt relevant – Riksantikvaren sin mening veier nok tyngre.
Lama Vik 19 timer siden E39 – hovedformål og kostnader
Problemet, Paul Andreas, er vel at både bedrifta og familien for lengst har flytta frå Vestlandet når alle alternativ på ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Kva har Møreaksen med regionen vår å gjere?
@Arne AlmaasSunnmøre regionråd er Norges største regionråd. Medlemskommuner: Giske, Fjord, Hareid, Herøy, Sande, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vanylven, Vestnes, Volda, Ørsta ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 33 comments
  • Lars Svein Valderhaug 22 comments
  • Jan Rune Haukvik 17 comments
  • Lama Vik 16 comments
  • Vidar Hölm 12 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte