Annonse
Annonse
Synnøve Henden i Visit Nordvest viser frem Kristiansund til Ibrichje Engelsma fra «Wylde Swan» og Ida Rosenvinge fra «Christian Radich» under besøket i fjor høst. Den nederlandske skuten kan dessverre ikke bli med på seilasen grunnet innreiseforbudet til Norge.
Synnøve Henden i Visit Nordvest viser frem Kristiansund til Ibrichje Engelsma fra «Wylde Swan» og Ida Rosenvinge fra «Christian Radich» under besøket i fjor høst. Den nederlandske skuten kan dessverre ikke bli med på seilasen grunnet innreiseforbudet til Norge.

Lørdag 1. august får Kristiansund storfint besøk av den tremastede fullriggeren «Christian Radich». – Bli med og gjør stas på den ikoniske seilskuten, oppfordrer Synnøve Henden i destinasjonsselskapet Visit Nordvest.

Anløpet er en del av seilasen «Sea Norway» som startet i Oslo 17. juni, på dagen 83 år etter den første offisielle prøveturen – som også regnes som skutas fødselsdag. Seilasen langs kysten opp til Harstad og tilbake er lagt opp med etapper på 3–4 dager, med mulighet for å delta som medseiler på en eller flere etapper. Oppholdet i Kristiansund er planlagt fra lørdag 1. august kl. 10 til søndag ettermiddag.

Korona-tilpasning

– Vi har rett og slett måttet nedskalere planlagte aktiviteter rundt anløpet, men vi skal likevel klare å gjøre stas på koronavennlig vis, sier produktsjef Synnøve Henden i Visit Nordvest.

Sammen med markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn, har hun vært med i planleggingen av besøket.

– Vi håper at mange båter vil ta følge med skuta når hun seiler inn i havnebassenget lørdag morgen. «Christian Radich» er en av de best bevarte fullriggerne i verden. Hun er 71 meter lang og rager nesten 38 meter, så det blir et flott syn, sier Indergaard.

– Vi regner med at mange vil ta turen til Storkaia i Kristiansund denne lørdagen for å se den ikoniske seilskuten til kai, og at lokal handel og servering er med og markerer besøket, alt innenfor trygge rammer, sier Henden.

De jobber også med å få på plass noe underholdning på kaia, men ferietid gjør det utfordrende for byens kor og korps å samle troppene.

Opprinnelig skulle «Christian Radich» seile Sea Norway sammen med den nederlandske skuten «Wylde Swan», men på grunn av innreiseforbudet til Norge ble dette ikke mulig. Det har også medført at medseilerne i all hovedsak er norske, og ikke utenlandske turister som man hadde sett for seg.

Lokal «happening»

I fjor høst var «Christian Radich» sin markedssjef Ida Rosenvinge, sammen med Ibrichje Engelsma fra «Wylde Swan», på besøk i Kristiansund, for å diskutere muligheter og opplevelser knyttet til besøket.

– Dette var todelt. På den ene siden aktiviteter og opplevelser i Kristiansund og på Nordmøre for medseilerne på «Christian Radich», og på den andre siden hvordan gjøre besøket til en «happening» for lokalbefolkningen, for eksempel i form av åpent skip med underholdning og servering, forteller Synnøve Henden.

– På grunn av korona-situasjonen blir det dessverre ikke mulighet for å arrangere åpent skip, og det begrenser seg litt hvor mye folkefest vi kan legge opp til. Aktivitet på sjøen føles trygt, det samme med musikk og underholdning på land for å ønske skipet velkommen. Og for medseilerne på «Christian Radich» står opplevelsene på Nordmøre i kø. Atlanterhavsveien, Grip, Sundbåten, museer og kirker for å nevne noe, sier Henden.

– Vi er glade for at Christian Radich i det hele tatt får gjennomført Sea Norway-seilasen i år, og vi ønsker å bidra til at besøket i Kristiansund blir husket som noe spesielt. Det kan gi spennende muligheter for havna i fremtiden, sier markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Ny seilas i 2021

Markedssjef Ida Rosenvinge i stiftelsen Christian Radich er positiv.

– Erfaringene fra seilasen så langt i år gjør at vi er veldig optimistiske og ønsker å gjenta suksessen i 2021. Det kan bare bli enda bedre, og vi håper at flere skuter kan ta følge. Forhåpentligvis ligger også forholdene til rette for å arrangere åpent skip neste sommer. Det ville vært en stor opplevelse for mange å få komme om bord i denne historiske og flotte skuta, sier Rosenvinge.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte