Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
10 september 2020 22:11
Biltema får ikke selge produkter til bil, båt og hjem i sin butikk på Forus i Stavanger kommune.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Biltema får ikke selge produkter til bil, båt og hjem i sin butikk på Forus i Stavanger kommune.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesmannen nekter Biltema i Stavanger å selge produkter til bil, båt og hjem. Frp reagerer sterkt, men statsråd Nikolai Astrup sier han ikke kan gripe inn.

Biltema fortviler over at selskapet bare får lov til å selge byggevarer og verktøy og ikke produkter til båt, hjem og friluftsliv, som inngår i kjedens vanlige sortiment i sin butikk på Forus i Stavanger kommune.

Kommunen ville tillate salg av alle varer, men Fylkesmannen sa nei. Årsaken er at tomten er regulert for såkalt «plasskrevende handel», noe Fylkesmannen mener er til hinder for å tillate salg av båtutstyr, sykler og campingutstyr.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug mener dette er «regelrytteri som rett og slett grenser til galskap», ifølge Nettavisen. Frp-leder Siv Jensen har i samme avis kalt vedtaket «byråkratisk og næringsfiendtlig».

Frps stortingsrepresentant Roy Steffensen har bedt kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) om å gripe inn overfor Fylkesmannen, men statsråden vender tommelen ned. Departementet har nemlig kommet til at det ikke foreligger feil ved vedtaket som gjør det ugyldig.

«Jeg kan på denne bakgrunn ikke se at departementet har grunnlag i forvaltningsloven for å gripe inn i saken. Fylkesmannen har truffet endelig vedtak i saken 7. august 2020, og vedtaket kan ikke anses ugyldig,» skriver han.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte