Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 september 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 11. september.

Flere funnet døde i skogbranner i California

De voldsomme skogbrannene nord i California i USA har krevd sju nye menneskeliv. Til nå er minst 10 er funnet døde og 16 personer er fortsatt savnet i den såkalte North Complex-brannen.

Brannen er allerede den dødeligste i California i år, og det er ventet at flere ofre blir oppdaget når redningsmannskapene tar seg inn i de utbrente områdene.

Norge kan få tre millioner vaksinedoser

Norge kan få rundt tre millioner vaksinedoser med avtalene som er gjort til nå. Sverige er i ferd med å lande sju avtaler med koronavaksineprodusenter.

Sveriges forhandler om innkjøp av koronavaksiner på vegne av hele EU. Også Norge, Sveits og Island får ta del i handelen, selv om ingen av landene er EU-medlemmer. Norge får kjøpe én prosent av hele EUs kvote. Sverige får kjøpe to prosent.

121 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 11.876 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 121 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 244 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt 845.522 personer var fram til onsdag testet for koronavirus i Norge. Siden onsdag i forrige uke er mer enn 83.000 personer blitt testet.

Portland forbyr bruk av CS-gass

Ordføreren og politisjefen i Portland i Oregon har gitt politiet i byen beskjed om å droppe bruken av CS-gass mot demonstranter umiddelbart.

Gassen er blant de vanligste formene for tåregass og har blitt brukt jevnlig av politiet i de flere måneder lange protesene mot rasisme og politivold i Portland.

Danmark vil ta statsborgerskapet fra fremmedkrigere

En midlertidig lov som fratar fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskap deres danske statsborgerskap, skal gjøres permanent, foreslår den danske regjeringen.

Regjeringens foreslår å oppheve en utløpsdato i loven og slik gjøre den permanent, skriver avisen Information. Den omstridte hasteloven fra oktober i fjor rammer primært fremmedkrigere som kjemper for IS i Syria og Irak og er foreløpig brukt fem ganger til å frata personer deres danske statsborgerskap.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Geir Ole SætremyrDu sier at premisset for fergefri E39 er at det først og fremst skal legge til rette for fergeavløsning for ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDet er det eg har sagt. Fergefri veg til Otrøya er i realiteten ein konsekvens av fergefri E39 frå Ålesund ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDen raskeste traséen for Møreaksen går over Otrøya – det er ingen premiss for fergefri E39. Som en konsekvens av ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøDersom premisset er at E39 skal først og framst legge til rette for fergeavløysing til Otrøya og Gosssen er argumentrekka ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrNår du ikke har argumenter til artikkelen, så skriver du om noe helt annet. Les innlegget til Rasmussen en gang ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Brobygging
@Terje SundsbøVeblungnes: Trangt gjennom sentrumBrustuglia: Problem på vinterenVolda sentrum: E39 gjennom sentrum.Rv70: 3 bruer oppgraderast til å takle dagens standard på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse