fbpx
Annonse
Annonse
Leietaker Jan Hjelset (t.h.) i GAC Norway satte pris på kake. Jan Olav Bjerkestrand i KNH takket for følge gjennom mange år. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn
Leietaker Jan Hjelset (t.h.) i GAC Norway satte pris på kake. Jan Olav Bjerkestrand i KNH takket for følge gjennom mange år. Foto: Kristiansund og Nordmøre Havn

Siden åpningen i 2010 har Nordmørsterminalen fremstått som et signalbygg i sentrum av Kristiansund. Med utviklingen av Devoldholmen og spesielt etableringen av Campus, er kontorbygget i dag mer attraktivt enn noen gang.

Fredag 3. desember 2010 var det høytidelig åpning av Nordmørsterminalen med inviterte gjester fra hele regionen. Havnestyre, havneråd, ordførere, rådmenn samt representanter fra entreprenører, bank og forsikring deltok på markeringen.

Tiårsjubileet ble feiret på corona-vennlig måte med ferdig oppskåret formkake til hver enkelt av leietakerne på Nordmørsterminalen, noe som ble satt stor pris på.

– De fleste av dagens leietakere har vært med helt siden starten, noe som tilsier at de trives og er fornøyde, sier Jan Olav Bjerkestrand i Kristiansund i Nordmøre Havn.

Siste tilskudd blant leietakerne er Tide Buss, som har etablert seg i 1. etasje med administrasjon og pausefasiliteter for sjåførene.

Viktig brikke

Nordmørsterminalen var KNH sitt første store byggeprosjekt og en viktig brikke i utviklingen av selskapet og Devoldholmen som hovedbase.

I desember 2019 flyttet Lerøy Midt inn i enda et nytt kontorbygg på nordenden av Devoldholmen mot Vågen.

– Nå ser vi frem til videre utvikling og løft av områdets attraktivitet. Med Campus Kristiansund får vi en ny nabo med et spennende utdanningsmiljø og viktige kompetansearbeidsplasser, sier havnefogd Knut Mostad.

Havneselskapet opplever god interesse for kontorlokaler i sentrum av Kristiansund, og tror at Campus-utbyggingen har en stor del av æren for dette.

– Vi har i det siste blitt kontaktet av flere sentrale aktører i regionen som ønsker seg mer plass og lokaler i sentrum, og som gjerne vil knytte seg til havna og Campus. På Nordmørsterminalen har vi et par mindre lokaler tilgjengelig fra nyttår. I tillegg har vi planer om å pusse opp Kaibakken 1, som kan bli et attraktivt leieobjekt, sier Mostad.

Motstand

Havneselskapets planer for Devoldholmen skapte i sin tid en del motstand. Kulturhus og hotellbygg var blant forslagene til hva området burde brukes til, men havneselskapets råderett over havneområdet tilsa at politikerne etter en totalvurdering valgte å støtte opp under utvikling av havnevirksomheten og Kristiansund som sjøfartsby.

– Nordmørsterminalen var en spenstig satsing som kostet rundt 60 millioner kroner. Bygget ble utstyrt med et moderne og fremtidsrettet teknisk anlegg med et miljøvennlig varmepumpeanlegg basert på sjøvann, sier havnekaptein Geir Kjønnøy, som var byggeleder og konstituert havnefogd under oppføringen.

Bygget er tegnet av arkitekt Torfinn Carlsen, mens Lønnheim Entreprenør AS var hovedentreprenør for byggeprosjektet.

Foto: Kristiansund og Nordmøre HavnFoto: Kristiansund og Nordmøre Havn

Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NOFoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte