fbpx
Annonse
Annonse
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Arkivfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO

– Etter at det onsdag ble kjent at helseforetaket vil legge ned fødeavdelingen i Kristiansund fra februar, i strid med vedtak i Stortinget, må Kristiansund kommune se på sitt forhold til helseforetaket på nytt, sier Stig Anders Ohrvik, gruppeleder for Nordmørslista i Kristiansund.

I tillegg til at dette er i strid med vedtak i Stortinget er det også brudd på forutsetningene for samarbeidet mellom Kristiansund kommune og helseforetaket.

Nordmørslista vil derfor ta opp samarbeidet med helseforetaket i formannskapsmøtet i neste uke, der Nordmørslista spør ordføreren om det er hensiktsmessig å fortsette samarbeidet.

– Jeg ser dette som en krigserklæring fra helseforetaket, og jeg ser det ikke tjenlig å fortsette et samarbeid som åpenbart bare skal gå en vei. Når foretaket ikke en gang har respekt for et stortingsvedtak er det umulig å forholde seg til, det er umulig å ha tillit til dem, og det er ikke noe grunnlag for videre samarbeid, sier Ohrvik

Stiller spørsmål til ordføreren

I kjølvannet av at Skanska så langt ikke har klart å gi et tilbud på bygging av nytt sykehus i Molde som er innenfor rammebetingelsene, har flere kommuner på Nordmøre uttalt at det nye sykehuset i Molde må bygges så snart som mulig. I alle fall har jeg registrert at Gjemnes, Sunndal og Surnadal kommuner har uttalt dette.

Jeg registrerer at ordføreren i Kristiansund har uttalt at en mulig løsning er at man alternativt kan se på eksisterende bygningsmasse – som helseforetaket har i Kristiansund. Man kan se på en funksjonsdeling mellom de to sykehusene. Her er det lokaler som kan oppdateres, det er et mye billigere alternativ.

Jeg støtter uttalelsen om å se på eksisterende bygningsmasse, men etterlyser en formell uttalelse fra Kristiansund kommune.

Onsdag 13. januar ble det i tillegg kjent at helseforetaket legger ned fødeavdelingen i Kristiansund fra februar, i strid med vedtak i Stortinget.

I tillegg til at dette er i strid med vedtak i Stortinget er det også brudd på forutsetningene for å samarbeide med helseforetaket fra Kristiansund kommunes side.

Spørsmål:

  1. Er det hensiktsmessig å opprettholde samarbeidet med helseforetaket?
  2. Kan Kristiansund kommune gi en formell uttalelse i tråd med det ordføreren ifølge Tidens Krav allerede har meddelt direktør Bakke?
  3. Kan Kristiansund kommune gi en formell uttalelse der vi påpeker at forutsetningene for det såkalte «fellessykehuset» er brutt, økonomien tilsier at et felles sykehus innenfor de opprinnelige forutsetningene ikke er realiserbart og at vi anbefaler å beholde sykehus med fødeavdeling både i Kristiansund og Molde?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte