fbpx
Annonse
Annonse
Helseminister Bent Høie (H) orienterer om tiltak i kommuner i området rundt de ti kommunene som fikk kraftige tiltak i går. Foto: Terje Pedersen / NTB
Helseminister Bent Høie (H) orienterer om tiltak i kommuner i området rundt de ti kommunene som fikk kraftige tiltak i går. Foto: Terje Pedersen / NTB

Regjeringen og fagmyndighetene har stått samlet om håndteringen av det britiske mutantviruset. Helseministeren sier regjeringen raskt har fulgt opp rådene.

Helseminister Bent Høie (H) måtte i løpet av helgen flere ganger svare på spørsmål om myndighetene hadde gjort nok for å hindre spredning av den britiske virusvarianten. Oslo-regionen er stengt ned etter at viruset fikk gå uoppdaget i flere uker, noe som gir frykt for et større utbrudd.

Helsetoppene sto samlet bak mutanthåndteringen på pressekonferansen søndag kveld.

– Jeg klarer iallfall ikke å komme på noen uenigheter mellom oss knyttet til dette. Her har regjeringen raskt fulgt opp de raske rådene som kom fra fagmyndighetene våre. Det første vi gjorde var å stoppe flytrafikken fra Storbritannia. Det var fly som måtte snu i luften og lande igjen, sa Høie.

Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg sa seg enig.

– Det har ikke vært noen uenighet, og det er mange tiltak som er ment å være beskyttende både mot den engelske varianten og mot andre virusvarianter. Det gjelder både ved grensepassering, og karantene. Det å forsterke karantenering har vært et veldig viktig tiltak, som har fått noe mindre oppmerksomhet, sa hun.

– Det inkluderer også de tiltakene som ble iverksatt etter nyttår. Og de siste tiltakene som kom nå. Men alt dette har vi vært samlet om, understreket Stoltenberg.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte