fbpx
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
04 februar 2021 09:38
Foto: Tingvoll Økopark
Foto: Tingvoll Økopark

I møtet til Kultur- næring og Folkehelseutvalget 2. februar, foreslo Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, KrF og MDG en økning til prosjektet «Tingvoll Økopark som senter for bærekraftig utvikling innen arealforvaltning og artsmangfold.»

Fylkeskommunedirektøren hadde foreslått 2 millioner i støtte, men partiene ønsket å øke dette til 3 millioner som er mer i tråd med søknaden som ble sendt.

– Dette er et spennende prosjekt som støtter opp om satsingen på kompetansearbeidsplasser på Nordmøre. Vi støtter dette arbeidet fullt ut, sier Line Hatmosø Hoem (Ap).

– For bærekraftsfylket Møre og Romsdal er dette et helt riktig prosjekt. Her vil man kunne benytte hele det etablerte forskningsmiljøet på Tingvoll for å nå felles mål, sier Henrik Stensønes (Sp).

– Dette er et prosjekt som vil kunne bli viktig både lokalt, regionalt og nasjonalt. Jeg har troen på at dette prosjektet vil lykkes., sier Line Karlsvik (SV).

– Vi er veldig glade for å øke tilskuddet til dette prosjektet. Landbruksministeren har tidligere besøkt Tingvoll Økopark, og dette er fantastisk dyktige fagfolk som får jobbet med det de kan best, sier Victoria Smenes (KrF)

Ideen er å gjøre nytte av den samla kompetansen blant aktørene på Tingvoll, og bidra til realisering av Bærekraftsfylket Møre og Romsdal, ved å produsere og dele kunnskap om areal, naturmangfold og verdiskaping.

Tingvoll Økopark skriv i søknaden at økt krav til dokumentasjon av naturmangfold, bærekraftig arealbruk og konsekvenser av inngrep krev betre metoder for å sikre forsvarlige plan- og byggesaksprosesser. Kommunene etterspør lett tilgjengelig kunnskap som grunnlag for sine vurderinger, som må være gode og effektive fordi store næringer i Møre og Romsdal er avhengige av naturgrunnlaget.

Forslaget ble vedtatt mot Høyre sine to stemmer

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Børre Rønningen 45 minutter siden Sp/Ap regjeringa, Høgre og SV, sviktar «vanlige folk»
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Kan ikke noen ta et luftfoto, eller et kart, og tegne en rød strek der trappen skal gå?
Ketil Strand Andersen 3 dager siden «How dare U?»
Spot on!!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte