fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
Steinar Melby
26 februar 2021 10:34
MS Nansen Explorer til kai ved Devoldholmen i går ettermiddag. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
MS Nansen Explorer til kai ved Devoldholmen i går ettermiddag. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

I går ettermiddag la  det staselige skipet MS Nansen Explorer til kai på Devoldholmen i Kristiansund. Dette er det sist anskaffede skipet til det nye rederiet og reiseselskapet, Nansen Polar Expeditions som har hovedbase på Smøla. Fra tidligere har de skipet MS Villa som allerede er i full drift og er fullbooket for to år !

Kaptein Sindre Holberg og mannskap har akkurat ført skipet over Nordsjøen og Norskehavet fra Hull i England og var en kort tur innom Kristiansund for å hente diverse utstyr før turen går videre til Hjelset i morgen tidlig.  

Skipet er 71 meter langt, har en bruttotonnasje på 1859, er klassifisert under isklasse 1A og har egen helipad. Isklasse 1A+ er den høyeste klassifiseringen hvor en kan operere under ekstreme isforhold med istykkelser over 100 cm.

Klar til sommeren

Nå starter straks oppgraderingen av MV Nansen Explorer. Skipet skal tilpasses den fremtidige driften og NMI Norwegian Marine Interior er valgt som partner for remontasje og ombygging av interiør og innvendige arealer. Allerede førstkommende mandag starter denne jobben.

Parallelt er man i ferd med å rekruttere mannskap og administrasjon.

– Vi har kapteiner, noen offiserer og maskinister på plass, men vi har behov for flere, sier daglig leder Audun Lie Dahl i Nansen Polar Expedition. 

– På en typisk ekspedisjonstur har vi behov for 14 crew på hvert skift, samt guider, helikopterpiloter, skiguider ++.  Administrasjonen utvides også i takt med veksten i organisasjonen og driften og totalt vil vi sysselsette omtrent 60 årsverk når begge skipene er i drift, sier Audun Lie Dahl videre.

Eksklusive reisemål og ekspedisjoner

– På grunn av skipets robuste klassifisering og egen helikopterplattform, kan vi kan dra til destinasjoner som er utilgjengelige for mange andre reiseoperatører. Som eksempler på reisemål for Nansen Explorer kan vi nevne: Franz Josef Land, Svalbard, Grønland og Nordvestpassasjen i Arktis, Falklandsøyene, Sør-Georgia og Shetlandsøyene samt Antarktishalvøya i sør, sier Dahl.

– Den typiske deltakeren er eventyrlystne som har lyst på en unik ekspedisjon skreddersydd etter gjestens ønske. Her er vi veldig tilpasningsdyktige, legger han til.

Lokal forankring

– Båten er finansiert av SpareBank1 Nordvest og Innovasjon Norge i samarbeid med Nansen Polar Expeditions. Det er veldig viktig for oss å bruke så mye lokalt som mulig både når det gjelder rekruttering av dyktig mannskap og annen service vi har behov for, avslutter Audun Lie Dahl.

0H6A0076MS Nansen Explorer på vei ut Bremsnesfjorden og forbi Stavneset fyr på Averøy, med destinasjon Hjelset. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte