Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
16 mars 2021 10:33
Del på Facebook
Det blir ingen NM del to for Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / NTB
Det blir ingen NM del to for Therese Johaug. Foto: Lise Åserud / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir likevel ikke NM-konkurranser for Therese Johaug og langrennseliten i Granåsen neste helg. Avlyst er også rennene i blant annet skiskyting og hopp.

Arrangementet NM-veka skulle omfattet renn i en rekke vinteridretter. Foruten langrenn, skiskyting og hopp skulle det også vært kjempet om NM-medaljer i hundekjøring, kombinert og curling.

Nå har Trondheim kommune besluttet å avlyse arrangementet. Årsaken er den kraftige smitteøkningen på landsbasis den siste tiden og faren for smittespredning.

NM-veka skulle etter planen gått fra 25. til 28. mars.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo var blant utøverne som skulle inntatt Granåsen.

– Vi mente veldig lenge at vi skulle få til dette, og at vi skulle holde lyset grønt. Men som alle vet har vi den siste uke sett en uønsket smitteutvikling. Det gjør at det ville ha vært uforsvarlig og umusikalsk å arrangere nå, sier direktør for kultur og idrett i Trondheim kommune, Ola By Rise, til NTB.

Økt smitte

Avgjørelsen om avlysning er tatt etter råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og dialog med idrettens organisasjoner.

Totalt antall personer som skulle vært involvert i arrangementet er rundt 600, inkludert 70 personer fra NRK.

– Veldig mange kommer fra det området som nå er stengt ned, altså Viken. Forflytning av folk er vanskelig i denne situasjonen, sier Ola By Rise.

Trondheim kommune opplyser at det var laget gode smittevernprotokoller for arrangementet, og det var også planlagt testing av tilreisende ved ankomst Trondheim eller før avreise fra Oslo.

annonse

«I løpet av de siste ukene har imidlertid smittesituasjonen i østlandsområdet utviklet seg i alvorlig retning med et raskt økende smittetall. Det utfordrer kapasiteten for testing og smittesporing, og det blir svært krevende å få/ha kontroll over smitteveiene», skriver kommunen.

Ikke forsvarlig

Vurderingen som er gjort fra kommunens side, er at arrangementet med stor sannsynlighet ville medført smittespredning. I en uttalelse heter det at man måtte ha forventet at en del av tilreisende ville ha vært smittet.

«Selv om smittevernplanene er gode, vil det store antallet tilreisende øke risikoen for glipper som kan medføre smittespredning også utover den enkelte kohort», heter det i en uttalelse.

Ola By Rise understreker at beslutningen om avlysning ikke ble tatt med lett hjerte.

– Det var svært vanskelig fordi veldig mange har jobbet hardt og over tid med dette, inkludert Trondheim kommune, sier han, men understreker at liv og helse naturlig nok går foran.

Klæbo forstår avgjørelsen

Langrennsesset Johannes Høsflot Klæbo mener det var riktig av kommunen å avlyse.

– Jeg synes det er en fornuftig avgjørelse å avlyse NM del 2. I den situasjonen Norge befinner seg i nå, er det viktig at vi ligger ekstra lavt og ikke skaper unødvendige smittesituasjoner, sier han til NTB via pappa og manager Haakon Klæbo.

Trondheim kommune peker på at det er den mer smittsomme muterte virusvarianten fra Storbritannia som dominerer bildet i Norge i øyeblikket, og at det er påvist at denne gir mer alvorlig sykdom også hos yngre.

Det gjør at kommuneoverlegene og smittevernlegene i Trondheim anser at et arrangement av NM-vekas størrelse ikke lenger er smittevernfaglig forsvarlig. Den vurderingen har altså kommuneledelsen sluttet seg til.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte