Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
19 april 2021 09:22
Del på Facebook
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg på vei over Talgsjøen. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Transport- og kommunikasjonskomiteen avgav nylig innstilling om ferjeforslaget fra Senterpartiet om å reformere finansieringen av ferje- og hurtigbåttilbudet.

Uten støtte fra hverken regjeringspartiene, Frp, Ap eller SV fikk ikke Senterpartiet flertall for noen av fremleggene sine i komiteen, dermed får partiet heller ikke flertall i Stortinget når saken skal opp den 20. april.

– Vi i Senterpartiet har i alle år kjempet for billigere ferje og hurtigbåt, og nå har også Frp og andre begynt å love billigere billetter. Men det er ikke nok bare å skryte av dette, vi må faktisk ha forpliktende vedtak i Stortinget, sier Jenny Klinge, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Både Klinge, som er førstekandidat på listen til Senterpartiet i Møre og Romsdal til høstens stortingsvalg, og tredjekandidat Per Ivar Lied mener at Frp ikke har noe truverdigheit i ferjepolitikken.

– Et gedigent ferjeopprør var resultatet etter at Frp hadde sitte seks år i regjering med ansvar for både finans- og samferdselpolitikken. De hadde alle muligheter til å gjøre noe med billettprisene da, sier Per Ivar Lied. – Ferjeopprøret kom fordi Frp i regjering ikke gjorde noe mens de hadde sjansen. Tvert imot økte ferjeprisene mye med Frp i regjering.

Lied forteller at Senterpartiet vil starte med å gi gratis ferje og hurtigbåt til samfunn uten veisamband til fastlandet og vurdere dette til ferjesamband med under 100 000 passasjerer årlig.

– Om ikke alt blir gratis med en gang, må billettprisene uansett ned. Og vi mener det må innføres en nasjonal makspris for pendlere som er avhengige av ferje- og hurtigbåttilbudet, sier Lied.

Klinge legger vekt på at Frp ikke har gjort fremlegg om å gjøre ferjene gratis.

– Frp har i steden gjort fremlegg om at regjeringen skal legge fram forslag om dette til neste år. Når Frp har hatt ansvaret for alle statsbudsjett siden 2013 uten å gjøre noe, er det grunn til å tro at det er de sterke meningsmålingene for Senterpartiet som gjør at Frp nå plutselig begynner å tale mot sentralisering og for billigere ferje. Jeg mener velgerne slik sett gjør en veldig god jobb med å løfte viktige saker og få gjentatte partier til å si at de vil gjøre som oss i Senterpartiet. Man skal ikke undervurdere det politiske påtrykket som blir skapt på den måten, sier Klinge.

– Men for at vi skal få flertall for viktige saker på Stortinget, trengs det et nytt stortingflertall med Senterpartiet i regjering, sier hun. - Jeg har veldig lyst til å få med meg både Per Ivar Lied og andrekandidat Geir Inge Lien på Stortinget til høsten. Det vil innebære at vi går fra en representant til tre representanter fra Senterpartiet i Møre og Romsdal. Da har vi godt grunnlag for å få stoppe sentraliseringen og tilrettelegge for mer utviklingen i hele fylket.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Klippfiskadagan 2023
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 23 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte