Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 mai 2021 05:45
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Brann i stabbur i Oslo

Det brøt i natt ut brann i et stabbur i Groruddalen i Oslo. Bygningen har falt sammen og er helt nedbrent.

Stabburet ligger i Haugerudtunet. Brannvesenet i Oslo meldte om hendelsen ved halv fire-tida.

Bråk på russesamlinger flere steder

I Nordland har politiet rykket ut til bråk der russ har vært samlet både i Sandnessjøen og i Mo. Begge steder skal det også ha vært ikke-russ involvert. I Bergen rykket flere politipatruljer ut til Hordnesskogen.

– Russen har samlet seg. Meldinger om mye folk, amper stemning og tilløp til slagsmål, meldte operasjonssentralen i Vest politidistrikt.

500 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 500 koronasmittede i Norge. Det er 31 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 441 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 392, så trenden er stigende.

1.500 raketter

Rundt 1.500 raketter er blitt skutt opp fra Gazastripen mot Israel siden mandag, opplyste det israelske forsvaret i natt. Rakettangrepene fortsatte gjennom natten, og luftvernsirener ble utløst for første gang langt nord i Israel.

Samtidig ble kvelden hektisk for israelsk politi, som prøvde å hindre sammenstøt mellom ytterliggående jøder og israelske arabere. 36 politifolk ble skadd og 374 personer pågrepet, opplyste politiet i natt.

Blinken snakket med Abbas

USAs utenriksminister Antony Blinken har snakket med palestinernes president Mahmoud Abbas og kondolert Abbas etter flere titalls personer er blitt drept på Gazastripen og i Israel siden mandag.

– Jeg understreket nødvendigheten av å stanse rakettangrepene og å dempe spenningsnivået, skrev Blinken på Twitter i natt.

Ber om hastemøte

Norge, Kina og Tunisia har enda en gang bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd, denne gang i morgen. Det fortalte diplomatkilder til nyhetsbyrået AFP i natt.

De tre landene ber om at møtet går for åpne dører og at Israel og palestinerne får delta. Tidligere i uken ble det holdt to møter bak lukkede dører. Ingen av møtene endte med enighet rundt felles uttalelser fordi USA satte foten ned.

Australia sikrer Moderna-vaksiner

Australia har inngått en kontrakt med det amerikanske legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine.

Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyste Moderna og landets statsminister Scott Morrison i natt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTrafikkaoset gjelder alle retninger, til/fra fergen, og øst/vest for fergeleiet. Trafikktallene har du da ikke hatt vansker med å finne ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEg har etterlyst kva trafikkaos som fergene med ÅDT på 2350 skaper i det store bildet.Og trafikken si retning og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du man flytter fergeleiet ut fra sentrum av Molde for moro skyld? Merkostnaden for de fergereisende blir minimal i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøOg da er vi tilbake til kostnadsaspektet som eg skisserte tidlegare, og matching av frekvens og reisetid. I tillegg til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrLike fullt langt mer håndfast enn dine fabuleringer. Og det skisserer et gjennomførbart alternativ for flytting av fergeleiet ut av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse