Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
09 juni 2021 13:46
Del på Facebook
Håvard Johansen får Inkludering- og mangfoldprisen for 2020. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Håvard Johansen får Inkludering- og mangfoldprisen for 2020. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kultur-, næring- og folkehelseutvalget har tildelt Inkludering- og mangfoldprisen 2020 til Håvard Johansen fra Kristiansund, opplyser fylkeskommunen.

Det er første gang prisen blir delt ut.

– Det er gledelig å kunne dele ut årets pris til Håvard Johansen. Hans motivasjon med å inkluderer andre i det han liker å gjøre selv, å være ute i friluftsliv, er en inspirasjon for andre. Det å bevist tilstrebe å motivere innvandrere og flyktninger til å være med ut på tur og aktiviteter, er et godt eksempel på inkludering, sier Marit Nerås Krogsæter, leder i kultur, næring og folkehelseutvalget.

Har tatt med 2500 deltakere på tur

Håvard Johansen (57) er fra Kristiansund, og har siden 2015 arrangert ulike aktiviteter for flyktninger og immigranter. Fra oppstarten i 2015 og frem til nå, har han hatt med over 2500 deltakere på blant annet fjellturer, hyttebesøk og Galdhøpiggen. Dette gir et flott samhold og skaper vennskap på tvers av religion og nasjonaliteter. Dette er basert på frivillig innsats, og Håvard Johansen er en person som får det til gjennom friluftsliv og inkludering. Målet er å ta de med snarest mulig etter at de kommer til Norge, for å lære dem å være ute på tur. Han ønsker at de skal få interessen for friluftsliv og at de drar på tur på egen hånd etter hvert. Dette har han gjort sammen med forskjellige andre samarbeidspartnere i løpet av årene. Johansen har hele tiden vært primus motor og har gjort en stor innsats i alt fra å planlegge turer, informere og rekruttere deltakere til å sørge for at dem har det de trenger av for eksempel klede, sko, og ski.

I 2020 ble den tidligere likestillingsprisen gjort om til inkludering- og mangfoldprisen, og prisen blir nå delt ut for første gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Formålet med prisen er å hedre stor innsats for å fremme inkludering og mangfold i samfunns- og arbeidslivet i Møre og Romsdal. Prisen skal være til inspirasjon for inkludering- og mangfoldarbeidet.

Prisen består av et diplom, et kunstverk og 15.000 kroner.

Fremme like muligheter, mer inkludering og mangfold

I kriteriene for prisen står det at prisen blir delt ut til en person, gruppe av personer, bedrifter, institusjoner eller organisasjoner som er hjemmehørende i fylket eller har sterk tilknytning til fylket. Den/de har tatt initiativ til eller gjennomført tiltak som fremmer like muligheter, mer inkludering og mangfold i samfunns- og arbeidsliv for individ eller grupper uavhengig av kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet, språk og religion.

Totalt kom det inn åtte forslag på kandidater til prisen, både enkeltpersoner til organisasjoner. Alle kandidatene faller derfor inn under kriteriene som er sett for prisen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 timer siden E39 – kortest, raskest, flatest og billigst mulig
@Bjørn Arild Reed JacobsenHvorfor kan ikke dere lage dere fastlandsforbindelser - uten å måtte lage slikt styr ut av det? Se til Sunnmøre ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 2 timer siden E39 – kortest, raskest, flatest og billigst mulig
Notge er et langstrakt land der E6 forbinder Nord og Sør meg gode veger for raskest mulig forbindelse. Kyststamvegen er ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Bjørn Arild Reed JacobsenFakta? MA er ett rigget prosjekt. Og det fra lenge før KVU2011. 
Ketil Strand Andersen 3 timer siden Det skal være et fødetilbud i Kristiansund
@Terje SundsbøTo fødeavdelinger er bedre enn èn. Hvis sentralisering er det beste, hvorfor har ikke M&R èn fødeavdeling i Ålesund? Eller ...
Terje G. Finnøy 3 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøMed ref. til din stadig repeterende 25% trafikkmengde øst for Molde sentrum. Kan du på lik linje belyse oss med ...
Audun Karlstrøm 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
Målsetting i NTP og konseptvalget fra 2011 er som det ble ble fremlagt av SVVRM i 2013 og brukt som ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte