Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
14 juli 2021 15:03
Del på Facebook
– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3.103.342 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk onsdag. 1.605.506 personer har fått andre dose.

57,6 prosent av befolkningen har altså fått første dose, og 29,8 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

For befolkningen over 18 år er antallet henholdsvis 72,5 og 37,5 prosent.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, i en pressemelding.

Det er i aldersgruppen 75 til 84 år flest har fått vaksine, 98 prosent av alle kvinner og 99 prosent av alle menn. I alle aldersgrupper og kjønn over 55 år er prosentandelen over 90.

I aldersgruppen som er sist i prioriteringslista, 25 til 39 år, har 47 prosent av alle kvinner og 36 prosent av alle menn fått vaksine.

– Dekningen er noe høyere blant kvinner i de yngste aldersgruppene. Ulikheten kan trolig tilskrives at det er flere kvinner som jobber i helsetjenesten enn menn, sier Stoltenberg.

Oslo og Viken

Foreløpig har FHI registrert at 21.713 personer fikk første dose tirsdag, og 8.019 personer fikk andre dose.

De som har gitt første dose til størst andel av befolkningen over 18 år, er Oslo (81,8 prosent) og Viken (81,8 prosent). Lavest andel er i Troms og Finnmark (61,6 prosent) og Nordland (62,8 prosent). For andre dose ligger fylkene Innlandet (39,2 prosent) og Viken (39 prosent) best an.

– Årsaken til ulikhet mellom fylkene fordi det ble besluttet å geografisk målrette koronavaksiner til områder som har hatt stort smittetrykk over tid og flere sykehusinnleggelser, sier Stoltenberg, som legger til at den geografiske målrettingen nå er avsluttet.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

Pfizer og Moderna

Pfizer og Biontech produserte den første koronavaksinen brukt i Norge, og første dose ble satt den 27. desember 2020. 15. januar ble første dose av Moderna-vaksinen satt, og 7. februar ble AstraZeneca-vaksinen tatt i bruk. 11. mars ble AstraZeneca satt på pause, før regjeringen kunngjorde den 12. mai at den tas ut av vaksinasjonsprogrammet på grunn av alvorlige blodpropptilfeller.

Janssen-vaksinen fra produsenten Johnson & Johnson er tatt ut av det norske vaksineprogrammet etter meldinger om alvorlige bivirkninger. Det er åpnet for at den kan gis til frivillige når strenge helsemessige kriterier er oppfylt.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse