Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 juli 2021 15:03
Del på Facebook
– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3.103.342 personer er vaksinert med første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk onsdag. 1.605.506 personer har fått andre dose.

57,6 prosent av befolkningen har altså fått første dose, og 29,8 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

For befolkningen over 18 år er antallet henholdsvis 72,5 og 37,5 prosent.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, i en pressemelding.

Det er i aldersgruppen 75 til 84 år flest har fått vaksine, 98 prosent av alle kvinner og 99 prosent av alle menn. I alle aldersgrupper og kjønn over 55 år er prosentandelen over 90.

I aldersgruppen som er sist i prioriteringslista, 25 til 39 år, har 47 prosent av alle kvinner og 36 prosent av alle menn fått vaksine.

– Dekningen er noe høyere blant kvinner i de yngste aldersgruppene. Ulikheten kan trolig tilskrives at det er flere kvinner som jobber i helsetjenesten enn menn, sier Stoltenberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo og Viken

Foreløpig har FHI registrert at 21.713 personer fikk første dose tirsdag, og 8.019 personer fikk andre dose.

De som har gitt første dose til størst andel av befolkningen over 18 år, er Oslo (81,8 prosent) og Viken (81,8 prosent). Lavest andel er i Troms og Finnmark (61,6 prosent) og Nordland (62,8 prosent). For andre dose ligger fylkene Innlandet (39,2 prosent) og Viken (39 prosent) best an.

– Årsaken til ulikhet mellom fylkene fordi det ble besluttet å geografisk målrette koronavaksiner til områder som har hatt stort smittetrykk over tid og flere sykehusinnleggelser, sier Stoltenberg, som legger til at den geografiske målrettingen nå er avsluttet.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

Pfizer og Moderna

Pfizer og Biontech produserte den første koronavaksinen brukt i Norge, og første dose ble satt den 27. desember 2020. 15. januar ble første dose av Moderna-vaksinen satt, og 7. februar ble AstraZeneca-vaksinen tatt i bruk. 11. mars ble AstraZeneca satt på pause, før regjeringen kunngjorde den 12. mai at den tas ut av vaksinasjonsprogrammet på grunn av alvorlige blodpropptilfeller.

Janssen-vaksinen fra produsenten Johnson & Johnson er tatt ut av det norske vaksineprogrammet etter meldinger om alvorlige bivirkninger. Det er åpnet for at den kan gis til frivillige når strenge helsemessige kriterier er oppfylt.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Alf Helge Fevaag 15 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøFlertallet her vil vel si at det er DU som må ta deg sammen...! ;)Les tidligere kommentarer nå Sundsbø. :)
Alf Helge Fevaag 18 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenMitt forslag er heller vrangforestillinger få grunn av at de lever i sin egen "alternative virkelighet"... :)
Rolf Erik Pedersen 31 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDet er nok slik det ser ut.Agendaen er lett synlig, Argumentene deres holder ihvertfall ikke i det hele tatt. Triksing med tall, ...
Terje Sundsbø 32 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagJa, Fevaag, gjør det du.
Rolf Erik Pedersen 36 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøHar Riksantikvaren bestemme dette alene?Har en vis følelse at Stortinget står litt over Riksantikvaren?Det samme gjelder vel for Kystverket også!Tror ...
Alf Helge Fevaag 38 minutter siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er vel heller at han tror at alle som skal krysse Romsdalsfjorden må innom rådhusplassen på Molde først... :DD
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte