fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
03 september 2021 11:00
– Vi jobber tett med lag og organisasjoner gjennom samfunnsengasjementet vårt. Jeg er stolt av å tilhøre en region med så mange ildsjeler og positive krefter som legger ned en imponerende innsats for regionen vår, sier banksjef i Sparebanken Møre Kristiansund, Tore Vevang.
– Vi jobber tett med lag og organisasjoner gjennom samfunnsengasjementet vårt. Jeg er stolt av å tilhøre en region med så mange ildsjeler og positive krefter som legger ned en imponerende innsats for regionen vår, sier banksjef i Sparebanken Møre Kristiansund, Tore Vevang.

Ukens næringsprofil er Tore Vevang (56), banksjef i Sparebanken Møre avd. Kristiansund. En regionalt viktig samfunnsaktør innen bank og finans som også er svært synlig som sponsor og samarbeidspartner innen regional kultur, idrett og frivillighet.

Om Tore Vevang

Tore Vevang er født og oppvokst i Kristiansund og startet i bilbransjen for 35 år siden. Han startet som selger hvoretter han snart ble salgsleder, og forble det frem til 2006.

Deretter skiftet han bransje til bank og finans hvor han har har vært de siste 15 årene.

Etter å ha gått fra stillingen som leder i Nordea, ble han ansatt som banskjef i Sparebanken Møre fra februar 2019.

Om Sparebanken Møre

  • Sparebanken Møre ble etablert i 1985 gjennom en sammenslutning av en rekke lokale sparebanker. Den eldste i denne sammenslutningen var Herrøe og Røvde Sparebank, som ble etablert i 1843.
  • I alle disse årene har sterk lokal tilstedeværelse vært selve grunnmuren i bankens virksomhet, og i dag er Sparebanken Møre det ledende finanshuset på Nordvestlandet.
  • Banken har to avdelingskontor på Nordmøre, i Kristiansund og Tingvoll.
  • Banken har over mange år bygget opp et stort kompetansemiljø relatert til person- og bedriftsmarkedet, samt aksje-, rente- og valutamarkedet. Sammen med datterselskapet Møre Eiendomsmegling AS er Sparebanken Møre en fullservicebank for personer, bedrifter og det offentlige på Nordvestlandet.
  • Ved utgangen av 2. kvartal 2021 hadde banken en forvaltningskapital på 82,8 mrd. kroner og 343 årsverk fordelt på kontorer i ulike deler av fylket.
  • Banken er en sterk bidragsyter til utvikling av lokalsamfunnet gjennom tildeling av TEFT-midler til allmennyttige formål.

Hvordan går virksomheten for tiden? 

– Sparebanken Møre har nylig lagt fram resultatet for 2. kvartal, som viser at vi vokser og får mange nye kunder. Kontoret i Kristiansund er en viktig bidragsyter til dette, og det er gledelig å konstatere at bankens satsing i området vårt gir resultater. Vi har et sterkt team på Nordmøre som er klare for å ta imot enda flere kunder i tiden framover.

Kan du nevne tre fantastiske ting om det å være etablert på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Vi jobber tett med lag og organisasjoner gjennom samfunnsengasjementet vårt. Jeg er stolt av å tilhøre en region med så mange ildsjeler og positive krefter som legger ned en imponerende innsats for regionen vår.

– Folk er utrolig hyggelige og imøtekommende! Da er det også veldig givende å jobbe med service og rådgivning. Ikke minst opplever jeg at folk som bor her er stolt av hjemstedet og regionen sin. Nordmøre har mange flotte ambassadører!

– De korte avstandene mellom fjell og fjord, åpent hav og vakre solnedganger, et yrende båtliv og et rikt kulturliv. Dette er kvaliteter som skaper både flotte opplevelser og spennende muligheter.

Kan du nevne tre ting i forhold til din bedrift som du kunne ønsket forbedret på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Én ting jeg ikke kan få understreket nok er viktigheten av samarbeid for å utvikle regionen. Vi har mange gode eksempler på at dette bidrar til verdiskaping, og det må vi fortsette med også framover.

– Det samme gjelder tiltak for å tilrettelegge for at unge vil bli – eller komme tilbake til området vårt. Vi er avhengig av fremtidens arbeidstakere for å utvikle Nordmøre.

– Møre og Romsdal fylkeskommune har med støtte fra Sparebanken Møre nylig gjennomført en kartlegging av hvordan fylket ligger an i forhold til FNs bærekraftsmål. Resultatet viser at vi har forbedringspotensial innenfor blant annet sirkulærøkonomi, fattigdom, sosial inkludering og systeminnovasjon. Dette blir viktige områder for regionen vår framover.

Hvordan ser markedsmulighetene ut fremover og hvordan er troen på fremtiden?

– Sparebanken Møre har en fin utvikling på Nordmøre, og vi jobber målrettet for å opprettholde den positive trenden. Fra 2019 til i dag har vi doblet antall ansatte i Kristiansund, og vi har planer om videre vekst her i tiden som kommer. I løpet av perioden med korona har vi nok en gang fått bekreftet verdien av nærhet og tilgjengelighet. Vi har derfor stor tro på at personlig rådgivning og lokal tilstedeværelse vil være viktig også i fortsettelsen.

– Sparebanken Møre og jeg ser svært positivt på – og er optimistiske for fremtidsutsiktene.  Her er det utfordrende å være kort – og jeg kunne snakket mye og lenge om det.  Næringslivet i regionen er i utvikling og omstilling, og det investeres i offentlig sektor. Det skjer mye spennende på campus med potensial også for videreutvikling, og regionen er godt posisjonert for å tiltrekke seg viktig kompetanse i årene som kommer.

– Når det gjelder banken, er vi godt rustet for å vokse videre. Vi satser i området, og vi har dyktige rådgivere med lokalkunnskap og nettverk. Hvert år avsettes ca. halvparten av overskuddet vårt til gode formål i samfunnet vi er en del av. Slik blir også banken en betydelig bidragsyter til utvikling og verdiskaping i regionen.

Har du et positivt budskap eller et motiverende slagord du ønsker å dele med oss andre på Nordmøre?

– Jeg mener Kristiansund kommunes slagord «i medvind uansett vær» er utrolig godt!

Tore Vevang st– Sparebanken Møre og jeg ser svært positivt på – og er optimistiske for fremtidsutsiktene i regionen, sier banksjef i Sparebanken Møre avd. Kristiansund, Tore Vevang

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte