Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 september 2021 14:03
Del på Facebook
Det har vært varmt og tørt i store deler av Sør-Norge den siste tiden. Nå er det imidlertid all grunn til å finne fram både paraply og høstjakke. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det har vært varmt og tørt i store deler av Sør-Norge den siste tiden. Nå er det imidlertid all grunn til å finne fram både paraply og høstjakke. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høstværet er på vei, mens de siste sommerdagene ebber ut, ifølge meteorologene. Det blir en regntung helg, og temperaturene vil falle ytterligere til uka.

– Sommeren er nok over, det ser sånn ut, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes i Meteorologisk institutt til NTB.

Den siste tiden har det gått et ganske tydelig værskille midt på landet, med varm luft i sør og forholdsvis kjølig gråvær i nord.

Sør-Norge har vært preget av et varmere vær enn det som er vanlig, med til tider svært høye sommertemperaturer denne uka. Nå er det imidlertid over.

Til helgen vil høytrykket bevege seg østover, noe som åpner for et lavtrykk, sier Moxnes, som betegner været som klassisk septembervær.

– Det blir nok nedbør hele helgen i deler av Sør-Norge, men det er usikkert hvor det blir mest regn. Det blir nok ikke kjempevått, men det blir en skiftende værtype gjennom helgen, sier hun.

Skogbrannfare

Temperaturene vil falle til rundt 15 grader de fleste steder i lavlandet i Sør-Norge og Midt-Norge, men det blir foreløpig ikke iskaldt, sier Moxnes. Heller ikke i fjellområdene ligger det an til et kraftig temperaturfall i denne omgang.

I både Rogaland og østafjells er det for tiden tørt vær, og det har vært sendt ut varsel om skogbrannfare på gult nivå. Varslene varer foreløpig fram til fredag ettermiddag.

– Vi får se om det blir nok nedbør til at disse kan fjernes. Det har vært tørt den siste tiden, og det er nok flere som ønsker seg litt nedbør nå. Og det kommer, sier Moxnes.

Litt sol i nord

I Nord-Norge har det vært kjølig den siste tiden, med spredt nedbør flere steder og mye skyet vær. Til helgen vil det dukke opp etterlengtet sol flere steder.

– Fredag blir det en del bygevær enkelte steder, men fra lørdag kommer det et forbigående høytrykk som vil gi opphold i store deler av Nord-Norge, sier Moxnes.

Også søndag vil det kunne bli oppholdsvær, mens temperaturene vil ligge på rundt ti grader gjennom helgen.

– Det ligger an til å bli best vær i Troms-områdene. Det vil bli litt mer nedbør i indre strøk i Nordland, mens finnmarkskysten preges av noe lavtrykk, sier hun.

Jakkevær

Når helgen er forbi, ligger temperaturene an til å falle ytterligere utover i neste uke, ifølge meteorologen.

– Vi går mot kjøligere og våtere vær, og høsten slår nok til i neste uke, sier Moxnes.

Hun påpeker imidlertid at det ikke foreløpig er noen kraftige høstlige lavtrykk på vei, og det vil heller trolig ikke blåse så mye i neste uke.

– Men det blir nok litt mer jakkevær nå, noe som kan være litt uvant for dem som har gått i t-skjorte, sier Moxnes.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse