Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
02 februar 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB
Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 2. februar.

Dødstallet stiger etter styrtregn i Ecuador

Dødstallet fortsetter å stige etter styrtregnet som har utløst de kraftigste oversvømmelsene i Ecuadors hovedstad Quito på to tiår. Minst 24 personer er bekreftet omkommet, 48 er registrert skadd, og flere titalls er savnet, opplyser redningstjenesten SNGRE.

Biler ble tatt av vannmassene og hus og gater oversvømt. Veier, jordbruksområder, klinikker, skoler, en politistasjon og en transformatorstasjon ble ødelagt. Et dødelig skred nedover en åsside rammet en idrettsplass der volleyballspillere og tilskuere var samlet.

Tre drept i USA

To politibetjenter er skutt og drept på universitetsområdet til Bridgewater College i den amerikanske delstaten Virginia, mens en elev er skutt og drept utenfor en skole i delstaten Minnesota.

Skytingene skjedde i går kveld norsk tid. I natt opplyste politiet at det var gjort pågripelser i begge sakene.

Brann i Bjørnafjorden – sikkerhetssone opprettet

Brannvesenet har opprettet en sikkerhetssone på 50 meter fra en lagerbygning som står i brann i Bjørnafjorden kommune i Vestland.

Ifølge Vest politidistrikt skal lagerbygningen inneholde flere biler og kanskje gass. Det er ikke meldt om noen skadde personer, men bygningen er overtent.

Tokyo-børsen åpner med oppgang

Børsen i Tokyo startet i pluss da den åpnet i natt norsk tid etter positive tall fra Wall Street. Japanske investorer venter nå på resultater fra blant annet Sony senere på dagen.

I Kina, Hongkong, Malaysia, Singapore, Sør-Korea og Taiwan holder finansmarkedene stengt onsdag på grunn av nyttårsfeiring.

Pfizer søker om vaksine til barn

Pfizer opplyser at det sammen med partneren Biontech søker USAs legemiddeltilsyn FDA om godkjenning for en koronavaksine for barn i alderen seks måneder til fem år.

Vaksinen som det søkes om godkjenning til, har en styrke som bare er en tidel av dosen som voksne får og kan settes fra mars hvis den blir godkjent. 19 millioner barn er i denne målgruppen i USA, og mange foreldre har etterspurt vaksiner til de yngste etter hvert som rekordmange barn er blitt lagt inn på sykehus.

23.237 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 23.237 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 1.192 færre enn samme dag i forrige uke.

Det er registrert 4.495 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 930 færre enn samme dag forrige uke, men 229 flere enn mandag.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse