Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Redaksjonen
Artikkel
31 mars 2022 10:18
Del på Facebook
Drift- og vedlikeholdsavdelingen i Kristiansund kommune tildeles Arbeidsmiljøprisen 2022 i Møre og Romsdal. Foto: Synnøve Tangen
Drift- og vedlikeholdsavdelingen i Kristiansund kommune tildeles Arbeidsmiljøprisen 2022 i Møre og Romsdal. Foto: Synnøve Tangen

Det er med både stolthet og glede vi kan fortelle at det i år er Drift- og vedlikeholdsavdelingen ved Kristiansund kommune som har blitt tildelt Arbeidsmiljøprisen for 2022 i Møre og Romsdal. Prisen ble delt ut i Molde under Arbeidsmiljøkonferansen denne uken.

The A-team eller JA-team = Drift- og vedlikeholdsavdelingen i Kristiansund kommune. Spør du JA-teamet hva de kan, er svaret ALT. Vi løser alt, vi er i kontinuerlig utvikling, alle kompetanseheves, alle involveres og vi har jevnlig felles møter, forteller avdelingsleder Anders Marius Bøe.

annonse

Og spør du hva som driver oss, blir svaret her at vi ønsker å utgjøre en forskjell for det beste for samfunnet, gleden i å se andre lykkes og gleden i å se at vi kan bidra, hjelpe og glede andre, fortsetter Anders.

Nå mål og samtidig ha fokus på psykososialt miljø

Hildegunn Blikeng Sørstrand forteller at driftsavdelingen lykkes med å nå sine mål og i tillegg forteller hun at det psykososiale miljøet er helt supert. Alle blir sett, ivaretatt og anerkjent for den de er.

Avdelingsleder Anders Marius Bøe sier at det er mange faktorer til at de lykkes med sine mål og det gode miljøet, men han trekker frem den velfungerende organisasjonen vi har på vår arbeidsplass.

Hva kan skje når man blir sett og anerkjent?

Hildegunn Blikeng Sørstrand var en av de som ikke hadde lyktes i arbeidslivet, før hun kom til driftsavdelingen i 2017. Her ble jeg inkludert, fikk muligheter, opplevde en trygg arbeidsplass med rom til å vokse. Nå har jeg 2 fagbrev, ett som motormann etter videregående og ett fagbrev som byggdrifter i tiden jeg har jobbet hos Eiendomsdrift, i tillegg holder jeg på med ulike prosjekter, tør stå foran en forsamling med ukjente mennesker og jeg er verneombud. Jeg trives veldig godt og er utrolig glad for å ha fått muligheten til å jobbe her sammen med de flotte kollegaene jeg har i dag.

Arbeidsmiljøets betydning for å bli en attraktiv arbeidsplass

Verneombud Vegar Dyrnes forteller flere historier som sier mye om hva slags arbeidsmiljø de har skapt i sin avdeling. Som han ene som har sluttet i løpet av de siste årene som veldig gjerne vil tilbake og ringer stadig vekk – Har dere jobb til meg igjen? Eller han andre som søkte jobb for noen uker siden, basert på at han hadde hørt så mye om det gode arbeidsmiljøet hos oss. Vi trives så godt på jobb og løser alle utfordringer som kommer oss i møte på strak arm.

annonse

Avdelingsleder Anders Marius Bøe følger opp og sier at utfordringer hos oss løses fortløpende, det er ikke noe som er vanskelig, alt er løsbart. Og vi har mange utfordringer vi på lik linje med alle andre arbeidsplasser, smiler han.

Mange får prøve å jobbe sammen med JA-team

Siden 2016 har det vært rundt 80 personer innom hos oss, halvparten er arbeidspraksis og arbeidstrening og den andre halvparten er ungdommer som har sommerjobb. De som kommer til oss har varierende behov for oppfølging, noen mye og andre ingen. Vi tilpasser, slik at alle opplever inkludering og stor grad av mestring og anerkjennelse, forteller Anders Marius.

Historien om Drift- og vedlikeholdsavdelingen

De presenterer seg selv som The A-team eller JA-team. Dette er en betegnelse de har gitt seg selv. Referansen viser at de både ønsker å være enere i og utføre sine oppgaver, samt har en bevisst holdning til hvordan man står i møte med oppgaver, kolleger og de man møter i kraft av sin rolle på jobb. Dette symboliserer verdigrunnlag avdelingen sammen har skapt, en opplevelse av tilhørighet og identitet.

Begrep som dukker opp i dialog med avdelingen er inkludering, respekt for hverandre og betydningen av ulike sosiale tiltak. Avdelingen forteller at de hele tiden jobber for å utvise respekt for hverandre. Dette handler for dem om å respektere hverandre uavhengig av for eksempel kjønn, legning eller trossyn.

Avdelingen har mange tiltak for å styrke det psykososiale arbeidsmiljøet. Hver fredag har de kakedag, de har vært år utnevnt et StikkUt-general som legger opp til StikkUt turer med kolleger. Før jul planlegges det bakedager, og avdelingen har alltid en tur planlagt som de sparer til gjennom lotteri som gjennomføres hver fredag. I dialog med partssamarbeidet løftes det frem at de er bevisst på at arbeidstakere kan ha ulik mulighet til å delta på lotteri, og har reflektert rundt løsninger på dette.

Det er et mål at hele organisasjonen skal følge de vedtak Arbeidsmiljøutvalget fatter, men for denne avdelingen handler det vel så mye om holdningen til samarbeidet. De beskriver at det er i kvaliteten på dialogen mellom partene at de store gevinstene ligger. Partene formidler en gjensidig glede over et godt samarbeid, og den gode dialogen er noe man enkelt observerer når man kommer inn som besøkende i deres arbeidsmiljø. Det løftes også frem at kvaliteten på dialogen ved avdelingen bidrar til at mulige utfordringer eller konflikten ikke vokser seg store. Situasjoner blir løst på et tidlig tidspunkt og på avdelingsnivå, før klimaet har blitt for krevende.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte