Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
31 mars 2022 10:10
Del på Facebook
Foto: Terje Holm
Foto: Terje Holm

Fjord1 gjør flere strakstiltak for å bedre regulariteten på ferjesambandet Seivika–Tømmervåg, skriver fylkeskommunen.

Det fremgikk i samferdselsutvalget onsdag.

annonse

Utvalgets leder Kristin Sørheim, hadde til møtet stilt spørsmål til FRAM om hva de gjør for å håndheve kontrakten med Fjord 1, om FRAM kan garantere at trafikantene skal få et forutsigbart ferjetilbud og oppdatert informasjon i god tid, eller om det er forhold i kontrakten som må gjennomgås på nytt. Bakgrunnen for spørsmålene var store utfordringer på ferjesambandet Seivika-Tømmervåg.

– Vi må erkjenne at det har vært for mange kansellerte avganger på forbindelsen. Vi er derfor tilfredse med at operatøren Fjord1 nå gjør flere tiltak for å bedre regulariteten, sier Jesper Wiig, seksjonsleder drift i FRAM.

annonse

Han opplyste at Fjord1 gjør dette for å bedre regulariteten:

  • Fremskynder verkstedopphold for ferjene fra 2023 til 2022. Gjelder også på forbindelsen Edøya–Sandvika.
  • Øker den opprinnelige rammen for vedlikehold for ferjene i «Nordmørspakka» med 15 millioner kroner. Dette for å få utført preventivt vedlikehold, tegning av omfattende serviceavtaler, innkjøp av reservedeler, hensiktsmessige ombygginger og nødvendige utbedringer av barnesykdommer.
  • Arbeider med å bemanne opp reserveferjen med et fullt skift, som på daglig basis er klar til utrykking fra Kristiansund.
  • Mer hyppig og bedre informasjon via trafikkmeldingstjenesten ved driftsavbrudd.

Per 29. mars er 113 avganger kansellert i mars; 33 av dem skyldes teknisk problem, 78 skyldes covid-19 mens været førte til to kansellerte avganger. Regulariteten på forbindelsen Seivika–Tømmervåg har i mars ikke vært god nok. Selv om de aller fleste kanselleringene i mars måned skyldes covid-19 og andre forhold utenfor operatørs kontroll er det viktig å gjøre de tiltak en kan for å bedre regulariteten.

– Vi er trygg på at regulariteten også på forbindelsen Seivika–Tømmervåg vil bli god. Vi har en god dialog med Fjord1 som tar utfordringene på høyeste alvor, sier Wiig.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hvem av folk flest ønsker å betale opp mot 500,- (t/r) pr. dag for å få kjøre en uønsket omvei?Hvem ...
@Terje SundsbøFordi du hater ferger, betyr det ikke at alle andre gjør det! Og hva vet du om hva andre trenger ...
@Bengt G ErikssonTror ikke han sikter til hvordan dere har det i partiet og oppfatter det selv men mer mot politiske resultater. ...
@Anne Mari SandshamnFerger er ikke noen kjærkommen pause, men et utidig heft for nesten alle. Det er grotesk egoistisk å påtvinge alle ...
@Terje SundsbøFordi ferger ER og blir er kjærkommen pause  for de fleste, og de aller fleste trailerer legger inn pålagte hvilepauser ...
Vidar Hölm 16 timer siden Selvfølgelig trenger vi Nordmørslista!
Bygningsmasse på Hjelset er nedskalert med ca 60 000 kvadratmeter fra opprinnelig planlagt. Det er en katastrofe. En katastrofe som ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte