Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
19 april 2022 11:59
Del på Facebook
Rv 70 i Kristiansund. Foto:  Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Rv 70 i Kristiansund. Foto:  Kurt Helge Røsand / KSU.NO

Torsdag 21. april klokken 18.00 arrangerer Folkeaksjonen MuM (Møre uten Møreaksen) fylkesaksjon for omprioritering av samferdselsmidler i fylket på Byscenen i Kulturfabrikken.

– Etterslepet på fylkets veier og bruer er på svimlende 8,6 milliarder kroner. Mange steder går dette direkte på de veifarendes sikkerhet, og fremkommeligheten på fylkets viktigste veier er ikke tilfredsstillende, skriver Folkeaksjonen MuM (Møre uten Møreaksen) i en pressemelding.

Folkeaksjonen MuM (Møre uten Møreaksen) skriver videre:

Det er nok å nevne E136 Eksportvegen fra Ålesund til Dombås. Denne deler trasé med E39 fra Moa til Vestnes, og inngår i prosjektet som Statens Vegvesen kaller «E39 Ålesund – Molde». Denne strekningen er av SVV kostnadsregnet til ca. 24 mrd kroner (2020), hvorav selve fjordkryssingen - Møreaksen fra Ørskogfjellet til Molde koster 18 mrd. I stedet for å starte der det trengs mest og risikoen både teknisk og økonomisk er minst, vil SVV nå «kuppe» fremdriften ved å prioritere oppstart på fjordkryssingen før strekningen Moa – Vestnes.

RV70 fra Kristiansund via Sunndalsøra til Oppdal er nordfylkets viktigste veg mot E6 og Østlandet. Denne veien har stort behov for utbedringer. Det viktige Halsafjordsambandet står også i fare for å bli skjøvet langt ut i tid.

annonse

I Molde fører valget av Møreaksen til store, ødeleggende inngrep. Vest for byen vil den gå gjennom verdifulle friluftsområder, og på Bolsønes-området har SVV nettopp kunngjort planer om en stor trafikkmaskin 4 meter over terrenget. SVV vil føre E39 gjennom sentrale, østre bydeler. På Bolsønes skal det rives flere store forretningsbygg og gjøres store inngrep. Lenger øst trues byens fineste rekreasjonsområde – Retiro.

I tillegg til betydelige inngrep i Molde, representerer Møreaksen en ekstrem pengebruk og unødvendige, prangende løsninger på et problem som ikke finnes. Vi aksjonerer for at våre sentrale politikere skal forstå at fylkets behov ikke løses slik, men at behovet tvert imot er sterkere satsing på trygge og godt fremkommelige veier samt rask utbedring av E136 Eksportvegen og RV70.

Aksjonen gjennomføres til samme tid i alle de tre byene. Det blir åpne folkemøter med appeller fra arrangørene. Aksjonen finansieres av MuM, som også har tatt initiativet, og som leder og koordinerer aktivitetene. Det er lokale arbeidsgrupper i alle tre byer. I Molde og Kristiansund er flere politiske partier med på aksjonen, mens det i Ålesund er næringsinteressene som trer fram.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnDine 3 første linker viser til prioriteringene fra mai, før revidert statsbudsjett nå i september. Og som du påviser – ...
Frode Hoseth 4 timer siden Et utspekulert verktøy
Idag den 07.10.2022 er Norges dag der Den Norske Nobelkomiteen sender signaler om (grunnleggende) menneskerettigheter, demokratiet og fredelig sameksistens for ...
Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLest denne Terje? : https://www.veier24.no/artikler/her-er-lista-vegvesenet-prioriterer-disse-store-veiprosjektene/519367   MA er ikke nevnt engang på noen av listene for de neste 5 år -  fakta ...
Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 21 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte