Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 mai 2022 05:45
Del på Facebook
Foto: Vegard Grøtt / NTB
Foto: Vegard Grøtt / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 18. mai.

Et mindretall av de yngste vil ha Norge inn i EU

Bare 19 prosent av de spurte under 30 år sier ja til EU. Det kommer fram i en ny undersøkelse gjennomført av Opinion for NHO.

Annonse
Annonse

– Unge Høyre fikk bare 13 prosent ved skolevalget, men ingen partier får over 50 prosent, som trengs for et EU-ja. Slik sett er 19 prosent et godt utgangspunkt, sier Unge Høyre-leder Ola Svenneby til Klassekampen.

Et mye brukt argument fra dem som vil at Norge skal melde seg inn i EU har vært at de yngre generasjonene ikke har fått sagt sin mening om saken.

FHI vil ha nytt vaksinasjonsprogram for voksne

FHI anbefaler et vaksinasjonsprogram for voksne som et permanent tilbud. Helsemyndighetene har lenge jobbet med saken, som ikke er endelig avgjort, skriver Aftenposten.

Et eventuelt vaksinasjonsprogram for voksne kan inneholde influensavaksine, pneumokokkvaksine og en kombinert boostervaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

Nord-Korea melder om mer smitte

Nord-Korea har registrert seks nye dødsfall og 232.880 personer med febersymptomer i det som er et voksende koronautbrudd i landet. Siden slutten av april har dermed 62 personer dødd og over 1,7 millioner blitt syke, ifølge den siste oppdateringen som ble lagt fram i natt norsk tid.

Landet har så langt takket nei til koronavaksiner fra utlandet, og landets 26 millioner innbyggere har dermed ingen immunitet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Putin: Europa begår økonomisk selvmord

Europa begår «økonomisk selvmord» som følge av sanksjonene mot russisk energi, hevder president Vladimir Putin. Han mener at utfasing av russisk olje og gass er lite gjennomtenkt og kommer bare til å skade Europa selv i form av høyere energipriser og økt inflasjon.

Putin sier også at det han kaller Europas «kaotiske handlinger» bare har bidratt til å øke Russlands inntekter, og at landet nå satser på å selge olje og gass til «vennlige» land i stedet for Europa.

Børsoppgang i Asia

De toneangivende børsene i Asia gikk opp fra start da de åpnet i natt norsk tid. Dermed fulgte de veksten på Wall Street i går.

Oppgangen var størst i Japan, men også i Hongkong var utviklingen merkbar. Fastlands-Kinas børser dro også i positiv retning, men veksten der var noe lavere da de åpnet.

Motorsyklist mistet livet i ulykke på Voss

En 63 år gammel motorsyklist døde etter at han kjørte inn i en bom i Tunsbergtunnelen på riksvei 13 på Voss. Den vel fire kilometer lange Tunsbergtunnelen var stengt med bom på grunn av bilberging da motorsyklisten kjørte inn i bommen.

Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men mannen ble erklært død på stedet. Nødetatene ble varslet om ulykken klokken 21.54 tirsdag kveld.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 45 minutter siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse