Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
13 juli 2022 19:45
Del på Facebook
Reiseoperatøren Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kanselleringer på grunn av pilotstreiken. Foto: Annika Byrde / NTB
Reiseoperatøren Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kanselleringer på grunn av pilotstreiken. Foto: Annika Byrde / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reiseoperatøren Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kanselleringer på grunn av pilotstreiken i sommer.

– Vi kommer med et økonomisk krav til SAS når vi er på andre siden av streiken. Akkurat nå er vi fokusert på å få gjester hjem og å forhåpentligvis kunne fly noen charterfly igjen, sier salgsdirektør Glenn Bisgaard i Apollo Danmark til MobilityWatch.

Annonse
Annonse

Bisgaard har ikke spesifisert beløpet på SAS-kravet da det avhenger av hvor lenge streiken pågår, men har sagt det trolig blir høyt ettersom streiken skjer i Apollos høysesong.

Det ligger også ekstrakostnader i å sørge for kost og losji for de mange tusen streikefaste turistene som venter på å komme hjem.

Vurderer å følge opp også i Norge

Det kan bli etterspill også i Norge. Kommunikasjonssjef Beatriz Rivera sier at Apollo ikke har tatt stilling til det økonomiske aspektet ennå.

Hun påpeker at Apollo og SAS har hatt et velfungerende og stabilt samarbeid i mange år som både selskapet og kundene er fornøyde med.

– Det er derfor helt naturlig at vi vil sette oss ned og snakke sammen når alt dette er over, også om de økonomiske følgene, og finne en felles vei videre, skriver hun i en epost til NTB.

Annonse
Annonse

Reiseselskapet Ving har også charterturer som flys av SAS. Et mulig erstatningskrav overfor flyselskapet har ikke vært tema hos dem.

– Det har ikke vært noen diskusjoner om dette som jeg kjenner til. Vi bruker hvert minutt på å løse de utfordringer våre gjester har, sier Marie-Anne Zacharisson, landsjef i Ving Norge.

Stolte på redningsplanen

Så nylig som i mars i år inngikk Apollo i Danmark en treårig kontrakt med SAS om charterflyginger til en årlig verdig av 700 millioner danske kroner. Omtrent 40 prosent av deres reiser i sommer er med SAS-fly.

Da SAS-pilotene ble tatt ut i streik førte det dermed til at flere av Apollos kunder ikke kommer seg hjem fra ferie, eller ikke får reist i det hele tatt.

Da avtalen ble inngått, hadde SAS kunngjort at de var i gang med redningsplanen SAS Forward. Bisaard sier Apollo inngikk avtalen fordi de mente at SAS-planen framsto realistisk. Selskapet hadde ikke forestilt seg at det ville ende med storstreik midt i høysesongen.

– Og selv om det har vært streiker før, har chartertrafikken vært fredet. Det har man gjort fordi alle vet at det er svært vanskelig å finne alternativer til og fra charterreiseferiemål, sier han.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse