Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
28 september 2022 13:02
Del på Facebook
Oversiktsbilde fra Johan Sverdrup feltsenter, som ble åpnet i 2020. Nå er beredskapen skjerpet på hele norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB
Oversiktsbilde fra Johan Sverdrup feltsenter, som ble åpnet i 2020. Nå er beredskapen skjerpet på hele norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Det samme har bransjen gjort.

Allerede etter invasjonen i Ukraina kom det tiltak fra norske myndigheter som skulle øke beredskapen knyttet til petroleumsnæringen, opplyser Politidirektoratet.

annonse

Tiltakene videreføres og forsterkes etter eksplosjonene på Nord stream-ledningene.

− Hendelsen i Østersjøen gir grunnlag for å videreføre og forsterke disse tiltakene, uten at vi kan gå nærmere inn og kommentere på enkelttiltak. For politiet handler det om å bidra til å redusere sårbarhet og sikre verdier i en usikker situasjon, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet.

PST følger situasjonen

Både norske, danske og svenske målestasjoner registrerte kraftige eksplosjoner i samme område som gasslekkasjene i Østersjøen oppsto. Nå antydes det fra flere hold at lekkasjene skyldes sabotasje.

Statsminister Jonas Gahr Støre sa tidligere onsdag at det ikke er kommet noen spesifikk trussel mot norsk sokkel, men det er på det rene at Norges gass- og oljeinstallasjoner er et utsatt terrormål.

annonse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ansvaret for å vurdere trusselsituasjonen i Norge, og Vangen forsikrer at de tar situasjonen på største alvor.

– Det er allerede satt i gang flere tiltak for å sikre en best mulig beredskap ut ifra kunnskapen vi har i dag. Politiet er i tett dialog med PST og vurderer fortløpende om det er behov for å treffe tiltak som svarer på en eventuell utvikling i trusselbildet, sier Vangen.

– Viktig med samarbeid

Politidirektoratet har også tett dialog med politidistriktene og andre aktører de samarbeide med.

− I situasjonen vi står i nå, er det viktig med god koordinering mellom ulike aktører og en felles situasjonsforståelse av det er som utspiller seg, og hva slags følger det eventuelt kan ha. Vi vurderer fortløpende tiltak som politiet vil iverksette som en del av den sivile beredskapen i Norge, sier Vangen.

Equinor har fra natt til onsdag hevet beredskapen på alle sine anlegg i Norge. Det samme gjør flere andre olje- og gasselskaper.

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 6 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøVet du, jeg prøvde å forklare meg.  Og så kommer du med slike påstander! takk skal du ha for den. ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDet var du som brakte temaet om redigering på banen – ikke jeg. Jeg har ingen problemer med at du ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte