Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
28 september 2022 13:02
Del på Facebook
Oversiktsbilde fra Johan Sverdrup feltsenter, som ble åpnet i 2020. Nå er beredskapen skjerpet på hele norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB
Oversiktsbilde fra Johan Sverdrup feltsenter, som ble åpnet i 2020. Nå er beredskapen skjerpet på hele norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Det samme har bransjen gjort.

Allerede etter invasjonen i Ukraina kom det tiltak fra norske myndigheter som skulle øke beredskapen knyttet til petroleumsnæringen, opplyser Politidirektoratet.

Tiltakene videreføres og forsterkes etter eksplosjonene på Nord stream-ledningene.

− Hendelsen i Østersjøen gir grunnlag for å videreføre og forsterke disse tiltakene, uten at vi kan gå nærmere inn og kommentere på enkelttiltak. For politiet handler det om å bidra til å redusere sårbarhet og sikre verdier i en usikker situasjon, sier beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet.

PST følger situasjonen

Både norske, danske og svenske målestasjoner registrerte kraftige eksplosjoner i samme område som gasslekkasjene i Østersjøen oppsto. Nå antydes det fra flere hold at lekkasjene skyldes sabotasje.

Statsminister Jonas Gahr Støre sa tidligere onsdag at det ikke er kommet noen spesifikk trussel mot norsk sokkel, men det er på det rene at Norges gass- og oljeinstallasjoner er et utsatt terrormål.

annonse

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har ansvaret for å vurdere trusselsituasjonen i Norge, og Vangen forsikrer at de tar situasjonen på største alvor.

– Det er allerede satt i gang flere tiltak for å sikre en best mulig beredskap ut ifra kunnskapen vi har i dag. Politiet er i tett dialog med PST og vurderer fortløpende om det er behov for å treffe tiltak som svarer på en eventuell utvikling i trusselbildet, sier Vangen.

– Viktig med samarbeid

Politidirektoratet har også tett dialog med politidistriktene og andre aktører de samarbeide med.

− I situasjonen vi står i nå, er det viktig med god koordinering mellom ulike aktører og en felles situasjonsforståelse av det er som utspiller seg, og hva slags følger det eventuelt kan ha. Vi vurderer fortløpende tiltak som politiet vil iverksette som en del av den sivile beredskapen i Norge, sier Vangen.

Equinor har fra natt til onsdag hevet beredskapen på alle sine anlegg i Norge. Det samme gjør flere andre olje- og gasselskaper.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 6 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
@Anne Mari SandshamnKanskje du skulle lese noe sannferdig, skrevet av fagfolk? https://www.rbnett.no/meninger/i/zrb7k9/romsdalsfjordtunnelen-blir-en-av-verdens-sikreste. Det er Møreaksen som gir mest vei for pengene. Med ...
@Anne Mari SandshamnEnda en god grunn for slike fergeavløsningsprosjekter, så risikerer vi ikke slike uhell.Frank Sve (Frp) er bekymret for fylkeskommunens økonomi ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Den problematiske Tautra-tunnelen
Dette er det beste og mest sannferdige innlegg jeg har lest så langt om MA. Gir enda mer grobunn til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Kva er vitsen med gratis ferje, når ferja ikkje går?
@Terje SundsbøJaggu bra den er nede det meste av tiden, ellers kan det lett bli veldig mange ulykker, av bilister om ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Å hevde at tunnelen under Tautra går i et aktivt jordskjelvområde faller på sin egen urimelighet. Se til Japan, der ...
Det er mange gode grunner for å bygge ut fergeavløsingsprosjekter, slik som Møreaksen. Bl.a. fordi fergebommer er nede mesteparten av ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte