Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Redaksjonen
Artikkel
28 oktober 2022 12:40
Del på Facebook
Foto: Privat
Foto: Privat
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FrPs helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud og kommende ordførerkandidat for Kristiansund FrP, Jan Steinar Engeli Johansen, hadde torsdag et møte med adm.dir. for Helse Møre og Romsdal, Øyvind Bakke og foretakets kommunikasjonssjef May Helen M. Grimstad.

På dagsorden var i hovedsak fødeavdelingen, men også det generelle sykehustilbudet i Kristiansund, før og etter at nytt sykehus på Hjelset skal stå ferdig i 2025 ble diskutert.

Annonse
Annonse

– Foretaket ga en grundig og informativ gjennomgang av utfordringene de har hatt rundt rekruttering av fagfolk for å kunne åpne fødeavdelingen, mens vi fra vår side fastholdt FrP sin forventning om at fødeavdelingen skal åpnes, sier Jan Steinar Engeli Johansen.

– Dessverre registrer vi at regjeringen er svært utydelig på hva de egentlig mener om fødeavdeling i Kristiansund, og vi forstår veldig godt frustrasjonen Arbeiderpartiet og Senterpartiet skaper blant både lokalbefolkningen og de ansatte, sier Bård Hoksrud.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hoksrud mener regjeringen nå må fortelle hva de mener, og hvilke mål de har.

Engeli Johansen understreker at regjeringspartiene har lovd velgerne i Kristiansund og på Nordmøre at fødeavdelingen skal være åpen på deres vakt. Stortinget har bevilget 25 millioner ekstra til dette, men når vi går gjennom protokollen fra statsrådens foretaksmøte fremstår det som om regjeringen i realiteten har tatt en fullstendig snuoperasjon på egen politikk.

– Dobbelkommunikasjon og utvetydighet bidrar bare til mer uro og usikkerhet. Fødeavdelingen er fortsatt stengt, og det er bare å konstatere at hverken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet løfter en finger for å endre på dette, avslutter Engeli Johansen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 år siden
    Igjen antyder Frp at direktør Bakke og helseforetaket trosser stortingsvedtaket om at det skal være åpen fødeavdeling i Kristiansund fram til fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset er i drift, etter planen i løpet av 2025. Men Frp og de øvrige som stemte for dette i Stortinget kan ikke vedta at helseforetaket skal ansette fagpersonell som ikke finnes. Likevel fremstilles dette som at direktør Bakke trosser Stortinget.

    Men hvor var Frp og resten av Stortinget da de tillitsvalgte legene i Ålesund og Kristiansund ville motarbeide det nye fellessykehuset på Hjelset?

    I Ålesund fryktet legene at det ville legge til rette for kun ett sykehus i hele fylket.
    https://www.rbnett.no/nyheter/i/qRbwz0/vil-stoppe-planene-pa-hjelset

    I Kristiansund ville legene heller ikke bidra i prosessen med et fellessykehus på Hjelset. Det kan ikke ventes samarbeid/positive bidrag fra leger Kristiansund sykehus for å realisere nytt sykehus på Hjelset, uttalte legene i april 2015. https://www.rbnett.no/nyheter/i/m1pdE0/ingen-planer-om-a-bidra-i-prosessen

    At legene i Ålesund og Kristiansund åpenlyst trosset helseministeren og Stortinget var tilsynelatende helt greit for Frp. Hvorfor er det verre at direktør Bakke ikke greier å finne fagpersonell det er underdekning av i hele Norge?

  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Terje Sundsbø · 1 år siden
    Denne turen til Oslo kunne direktør Bakke spart seg. Å gå rundt og banke på dører som en høflig Mormoner er like bortkastet på Stortinget som i Kristiansund – ingen der lar seg omvende, de står fast på sine inngrodde standpunkt.

    At Frp isteden bruker dette til å rakke ned på politiske motstandere de stemte sammen med, er hva alle ville forvente. Men Stortinget kan ikke overprøve helseforetak eller arbeidstilsyn. Heller ikke Frp er i stand til å sette makt bak kravene i denne saken. Men det innrømmer de aldri, de vil heller forsøke å sanke flere stemmer fra naive velgere.

    Frp trakk seg fra regjeringen sist de satt ved makten. De innså at de fikk flere stemmer ved å være et uansvarlig opposisjonsparti framfor å måtte være et ansvarlig regjeringsparti.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse