Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
28 oktober 2022 12:40
Del på Facebook
Foto: Privat
Foto: Privat

FrPs helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud og kommende ordførerkandidat for Kristiansund FrP, Jan Steinar Engeli Johansen, hadde torsdag et møte med adm.dir. for Helse Møre og Romsdal, Øyvind Bakke og foretakets kommunikasjonssjef May Helen M. Grimstad.

På dagsorden var i hovedsak fødeavdelingen, men også det generelle sykehustilbudet i Kristiansund, før og etter at nytt sykehus på Hjelset skal stå ferdig i 2025 ble diskutert.

Annonse
Annonse

– Foretaket ga en grundig og informativ gjennomgang av utfordringene de har hatt rundt rekruttering av fagfolk for å kunne åpne fødeavdelingen, mens vi fra vår side fastholdt FrP sin forventning om at fødeavdelingen skal åpnes, sier Jan Steinar Engeli Johansen.

– Dessverre registrer vi at regjeringen er svært utydelig på hva de egentlig mener om fødeavdeling i Kristiansund, og vi forstår veldig godt frustrasjonen Arbeiderpartiet og Senterpartiet skaper blant både lokalbefolkningen og de ansatte, sier Bård Hoksrud.

Annonse
Annonse

Hoksrud mener regjeringen nå må fortelle hva de mener, og hvilke mål de har.

Engeli Johansen understreker at regjeringspartiene har lovd velgerne i Kristiansund og på Nordmøre at fødeavdelingen skal være åpen på deres vakt. Stortinget har bevilget 25 millioner ekstra til dette, men når vi går gjennom protokollen fra statsrådens foretaksmøte fremstår det som om regjeringen i realiteten har tatt en fullstendig snuoperasjon på egen politikk.

– Dobbelkommunikasjon og utvetydighet bidrar bare til mer uro og usikkerhet. Fødeavdelingen er fortsatt stengt, og det er bare å konstatere at hverken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet løfter en finger for å endre på dette, avslutter Engeli Johansen.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 11 måneder siden
  Igjen antyder Frp at direktør Bakke og helseforetaket trosser stortingsvedtaket om at det skal være åpen fødeavdeling i Kristiansund fram til fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset er i drift, etter planen i løpet av 2025. Men Frp og de øvrige som stemte for dette i Stortinget kan ikke vedta at helseforetaket skal ansette fagpersonell som ikke finnes. Likevel fremstilles dette som at direktør Bakke trosser Stortinget.

  Men hvor var Frp og resten av Stortinget da de tillitsvalgte legene i Ålesund og Kristiansund ville motarbeide det nye fellessykehuset på Hjelset?

  I Ålesund fryktet legene at det ville legge til rette for kun ett sykehus i hele fylket.
  https://www.rbnett.no/nyheter/i/qRbwz0/vil-stoppe-planene-pa-hjelset

  I Kristiansund ville legene heller ikke bidra i prosessen med et fellessykehus på Hjelset. Det kan ikke ventes samarbeid/positive bidrag fra leger Kristiansund sykehus for å realisere nytt sykehus på Hjelset, uttalte legene i april 2015. https://www.rbnett.no/nyheter/i/m1pdE0/ingen-planer-om-a-bidra-i-prosessen

  At legene i Ålesund og Kristiansund åpenlyst trosset helseministeren og Stortinget var tilsynelatende helt greit for Frp. Hvorfor er det verre at direktør Bakke ikke greier å finne fagpersonell det er underdekning av i hele Norge?

 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 11 måneder siden
  Denne turen til Oslo kunne direktør Bakke spart seg. Å gå rundt og banke på dører som en høflig Mormoner er like bortkastet på Stortinget som i Kristiansund – ingen der lar seg omvende, de står fast på sine inngrodde standpunkt.

  At Frp isteden bruker dette til å rakke ned på politiske motstandere de stemte sammen med, er hva alle ville forvente. Men Stortinget kan ikke overprøve helseforetak eller arbeidstilsyn. Heller ikke Frp er i stand til å sette makt bak kravene i denne saken. Men det innrømmer de aldri, de vil heller forsøke å sanke flere stemmer fra naive velgere.

  Frp trakk seg fra regjeringen sist de satt ved makten. De innså at de fikk flere stemmer ved å være et uansvarlig opposisjonsparti framfor å måtte være et ansvarlig regjeringsparti.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDisse forlag til ny veinormal var utarbeidet før SVV lanserte Møreaksen som nr. 9 i sitt forsalg til ny NTP. ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDersom ein les dettre dokumentet frå SVV, "Oppdrag om vurdering av endringer i vegnormalen N100 15.06.2022" , som no har ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Skrot fergene
@Rolf Erik PedersenJeg er fullt klar over at Fergefri E39 Møreaksen er i NTP. Trasévalget ble gjort i 2014, og prosjektet kom ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDen krystallkula er ikkje eg utrusta med.
Terje Sundsbø 1 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOg hvordan er Fergefri E39 Møreaksen rangert nå?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøRangert som #9 før beslutning etter ny innspillsrunde, også med nasjonale føringar kunngjort denne veka.
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse