Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: J. David Ake / AP / NTB
Foto: J. David Ake / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 17. november.

Republikanerne vinner Representantenes hus

Republikanerne har fått 218 seter og dermed flertall i Representantenes hus, ifølge AP og andre amerikanske medier. Det var et ventet utfall i det amerikanske mellomvalget. Flertallet er imidlertid langt mindre enn det Republikanerne hadde ventet på forhånd.

Annonse
Annonse

Demokratene har til nå hatt knapt flertall i Representantenes hus, med 220 seter mot Republikanernes 212 plasser. Lørdag ble det klart at Demokratene har sikret seg flertall i Senatet.

Myanmar løslater nesten 6.000

Militærjuntaen i Myanmar skal i dag løslate nærmere 6.000 personer i et masseamnesti i anledning landets nasjonaldag, opplyser en høytstående tjenestemann.

Storbritannias tidligere ambassadør Vicky Bowman og hennes ektemann Htein Lin, den japanske journalisten Toru Kubota og australske Sean Turnell, som var økonomisk rådgiver for Aung San Suu Kyis avsatte regjering, er blant personene som løslates.

Nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea skjøt i natt opp en ballistisk kortdistanserakett ut over havet øst for landet, ifølge den sørkoreanske generalstaben. Nord-Korea har i høst gjennomført en rekke rakettester, blant annet med ballistiske raketter, som svar på felles militærøvelser som Sør-Korea, Japan og USA har holdt.

Annonse
Annonse

Ballistiske raketter kan utstyres med kjernefysiske stridshoder. Slike rakettoppskytinger er derfor i strid med FN-sanksjoner som er innført mot Nord-Korea.

Stavanger-siktet nekter straffskyld

Den tredje av de siktede etter drapet på Vestre Platå i Stavanger sist helg ble avhørt i går. Han nekter straffskyld, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen i 40-årene bor sør for Stavanger, men ble pågrepet i Oslo tirsdag. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap og blir fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Dobbelt så mange millionlønninger i Oslo kommune

I Oslo kommune er det 531 ledere som tjener over en million kroner i året. I januar 2020 var det 254 ledere i kommunen som hadde millionlønn, skriver Aftenposten. Tallene får Senterpartiets gruppeleder i bystyret, Morten Edvardsen til å reagere. Partiet foreslår å endre prinsippene for å fastsette lederlønninger og hindre at lønnsforskjellene øker.

Ny seier for Carlsen i San Francisco

Magnus Carlsen har fått en kjempestart på Champions Chess Tour-finalen. I går ble Sjakhrijar Mamedjarov slått i det som var nordmannens tredje strake triumf. Carlsen avgjorde duellen med å vinne tre partier. Turneringen spilles over nett, men noen av spillerne, blant dem Carlsen, er på plass i USA.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 9 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse