Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Artikkel
02 desember 2022 15:49
Del på Facebook

Juli Vågen 2022 slo alle tidligere rekorder og ble en kjempesuksess. Omtrent 70 salgsboder / markedsplasser og flere tusen besøkende første søndag i advent er formidabel økning fra tidligere år.

annonse

Heine Schjølberg i Studio400, var tilstede med videokamera og har satt sammen disse klippene til en kort film, se over. Her ser vi ulike aktiviteter og folk som koser seg under markedet i den tradisjonelle, historiske og fantastiske rammen som Vågen i Kristiansund utgjør for dette arrangementet.

I år var det tradisjonelle julearrangement arrangert av dugnadsgruppa Ramsailt med Nordmørsmusea som medarrangør.

Leder fra Bondens Marked, som stilte med 10 boder sa til leder Britt D'Angelo i dugnadsgruppen Ramsailt, at Vågen og Mellomverftet var den flotteste plassen de hadde vært, med en magisk stemning og et magisk miljø.

– Sammen med den historiske rammen ble det akkurat det gammeldagse markedet vi ønsket å realisere. Det var helt overveldende besøk og langt mere enn noen av oss kunne ha drømt om. Hele Vågen var stappende full av store og små i julestemning, og alle virket godt fornøyde med både marked og underholdning. Noen har estimert at det kunne være så mye som mellom 3-4 tusen besøkende men et tall som ikke er helt enkelt å verifisere, sier Britt D'Angelo.

Hun sier videre at med de fantastiske tilbakemeldingene arrangementet har fått, er dette et arrangement som bør arrangeres årlig den første søndagen i advent og at de allerede har mottatt forespørsler om påmelding til neste år.

annonse

Direktør Eigunn Sætre ved Nordmørsmusea sier de er imponert og ydmyk over den innsatsen som er blitt lagt ned av Ramsailt og er glade for å ha fått muligheten til å være med som medarrangør og for å kunne vise frem deler av sin virksomhet i Vågen med blant annet åpen smie, demonstrasjon av dampmaskiner, åpen kafe på Kaffebrenneriet og medarbeidere som kunne informere om museets øvrige aktiviter i Vågen og ved Mellemværftet.

Det ligger selvfølgelig en enorm jobb bak å arrangere et så stort arrangement, men med mange gode og viktige medhjelpere lot det seg gjøre å bringe årets arrangement trygt og vellykket i havn. Ramsailt og Britt D'Angelo håper årets suksess gjør det enda enklere å få med flere sponsorer og medhjelpere til neste års arrangement.

Nordmørsmusea og Eigunn Stav Sætre har allerede begynt å se fremover mot neste år og hvordan de kan videreutvikle sin del av arrangementet.

– Vi ser fram til å kunne være med sammen med Ramsailt på å arrangere Jul i Vågen også i 2023, sier Eigunn Stav Sætre.

I mellomtiden skal Nordmørsmusea og Ramsailt også samarbeide om arrangementet Klippfiskdagene 2023 i juni.

Her er det bare å glede seg til neste år.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 2 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 4 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 7 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte