Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 desember 2022 05:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Brann i hybelbygg på Rena

29 personer ble evakuert på grunn av en brann i et hybelbygg på Rena i Innlandet. En person er sendt til legevakt for sjekk. Meldingen om brannen kom klokka 23.39. Rundt halvannen time senere meldte Innlandet politidistrikt at den var under kontroll.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– En person ble kjørt til legevakt for sjekk. 22 personer er blitt tildelt midlertidig bopel av Åmot kommune, opplyser operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt.

Bil på taket på E6 i Oslo

En bil havnet på taket på E6 ved Helsfyr i Oslo seint i går kveld. Oslo politidistrikt meldte om ulykken klokka 23.19. E6 ble sperret, men det var mulig å passere via en busslomme.

– En person tatt ut av bilen bevisstløs blir tilsett av helse, melder operasjonssentralen.

Forsker: Mindre effekt mot den vanlige typen

Årets influensavaksine har dårligere effekt mot den influensatypen som dominerer, forteller vaksineforsker Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo til Aftenposten. Samtidig gir den beskyttelse mot alvorlig sykdom og død.

– Det sirkulerer noe B- og H3-influensa. De har vaksinen god effekt mot. Men ikke mot H1, influensaen som foreløpig dominerer, sier vaksineforskeren.

Annonse
Annonse

Erdogan ber Putin «rydde bort» kurdiske styrker fra Nord-Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russlands president Vladimir Putin om å fjerne kurdiske styrker fra Nord-Syria og truer med et militært angrep.

Erdogan mener Putin ikke holder sin del an en avtale de to landene tegnet i 2019.

16-årig palestiner drept på Vestbredden

Ei 16 år gammel palestinsk jente ble drept av israelske styrker i en militæroperasjon i byen Jenin på Vestbredden i natt, ifølge et palestinsk sykehus.

Ifølge israelerne gikk deres styrker inn i Jenin og pågrep tre palestinere som var mistenkt for angrep på israelske soldater. Sammenstøt og kraftig skuddveksling brøt ut mellom soldatene og de mistenkte, heter det i uttalelsen.

11.000 barn drept eller lemlestet i Jemen-krigen

Gjennom åtte år med krig i Jemen har mer enn 11.000 barn blitt drept eller lemlestet, ifølge FN. Organisasjonen sier krigen er verdens største humanitære krise.

– Tusenvis av barn har mistet livet, hundretusener flere står i fare for å dø av sykdom som kan forebygges, eller sult, sier administrerende direktør Catherine Russell i FNs barnefond (Unicef).

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 2 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse