Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 mars 2023 05:40
Del på Facebook
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 24. mars.

Amerikansk angrep i Syria

USA har utført luftangrep i Syria etter at en amerikansk kontraktør ble drept og en amerikansk kontraktør og fem amerikanske soldater såret i et droneangrep. Det opplyste USAs forsvarsminister Lloyd Austin i natt norsk tid.

Annonse
Annonse

Luftangrepene var svar på at en drone som Pentagon mener var av iransk opprinnelse, angrep en koalisjonsbase i går. Målene for luftangrepene var grupper som USA mener knyttes til den iranske Revolusjonsgarden.

Biden i Canada

USAs president Joe Biden har ankommet Canadas hovedstad Ottawa. Senere i dag skal han møte statsminister Justin Trudeau og tale til nasjonalforsamlingen.

Handel, migrasjon, forsvarsbudsjett og muligheten for opprettelse av en internasjonal styrke som skal stabilisere situasjonen i Haiti, står på agendaen. Også Ukraina-krigen, klimaendringer og Kina skal være samtalepunkter.

Minst 13 drept i Brasil

Minst 13 personer er drept i en politiaksjon nær storbyen Rio de Janeiro i Brasil. De drepte var alle kriminelle, uttaler politiet.

I aksjonen brukte politiet helikoptre og pansrede kjøretøy. Målet var å pågripe en antatt gjengleder som skal ha stått bak drap på flere politifolk tidligere. Han ble drept i aksjonen. De øvrige som ble drept, var ifølge politiet også kriminelle.

LO kaller lederlønnen i Equinor «hinsides»

Mandag starter lønnsoppgjøret. Da vil LO peke på svimlende lønninger til norske toppledere. Konsernsjef Anders Opedal i Equinor hadde en lønnsvekst fra 18,1 millioner kroner i 2021 til 19.6 millioner kroner i 2022.

Annonse
Annonse

LO, som nå forbereder årets mellomoppgjør, mener sjefslønnen i det statseide olje- og energiselskapet har passert nivået som kan kalles «moderat».

– Vi tar med oss alle tall til forhandlingsbordet. Alt dette vil arbeidsgiversiden møte. Dette er et angrep på den norske modellen og går ut over tilliten, sier LO-sekretær Are Tomasgard.

Mol og Sørum med to strake seiere i Mexico

Anders Mol og Christian Sørum vant i strake sett mot italiensk motstand og fikk en perfekt start på verdenstouren i sandvolleyball i Mexico.

De norske stjernene spilte seg til 21-19, 21–13 mot Samuele Cottafava og Paolo Nicolai. De har vunnet samtlige fire møter med Cottafava/Nicolai, men for første gang ble de ikke nødt til å spille et tredje sett.

Litt senere, i natt norsk tid, møtte duoen qatarerne Cherif Younousse og Ahmed Tijan. Der spilte nordmennene seg til seier med 21-19, 16–21 og 15–11.

Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5–4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffesparkkonkurransen trakk Flyers det lengste strået. Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse