Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
17 mai 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: NewsHub / AP / NTB
Foto: NewsHub / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 17. mai.

New Zealand-dødsbrann anses som mistenkelig

Newzealandsk politi omtaler hostell-brannen i hovedstaden Wellington, der minst seks personer døde natt til tirsdag, som mistenkelig.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Bakgrunnen er at det fant sted en separat brann i en sofa på hostellet to timer før dødsbrannen startet, og politiet vil undersøke om det er forbindelse mellom disse to brannene, opplyste politiet i natt norsk tid. Sofabrannen ble ikke meldt til nødetatene.

Australia avlyser toppmøte

Australias statsminister Anthony Albanese sier at neste ukes møte i «Firerbanden», eller «the Quad», blir avlyst. Møtet mellom USA, Australia, Japan og India skulle ha blitt holdt i Sydney etter helgen og etter at denne ukens G7-toppmøte er over i Japan.

Avlysningen skyldes at USAs president Joe Biden, som skal delta på G7-møtet, avlyser planlagte besøk til New Guinea og Australia og som skulle ha blitt gjennomført neste uke. I stedet drar han rett hjem fra Japan søndag. Bakteppet er den politiske striden om heving av gjeldstaket i USA.

Amerikansk luftforsvarssystem i Ukraina trolig skadet

Et amerikanskutviklet rakettforsvarssystem i Ukraina ble trolig påført skader det russiske rakettangrepet mot Kyiv natt til tirsdag. Det uttaler to tjenestefolk i Washington. De sier at USA og Ukraina nå er i gang med å finne ut hvordan systemet kan repareres.

Systemet er av typen Patriot og del av luftforsvarssystemene som vestlige land har sendt til Ukraina. Russlands forsvarsdepartement uttalte i går at landet hadde ødelagt et Patriot-system i angrepet natt til tirsdag og at det var en hypersonisk rakett av typen Kinzjal som ble brukt.

28 evakuert etter brann i enebolig på Langhus

Ingen kom til skade, men en enebolig på Langhus i Nordre Follo ble totalskadd i en brann natt til 17. mai. I alt 28 personer ble evakuert fra nærliggende hus da brannmeldingen kom klokken 1.45. Fire personer fikk tilsyn av ambulansepersonell.

Annonse
Annonse

Brannmannskapene fikk kontroll over brannen i den store eneboligen etter en times tid, spredningsfaren ble raskt avverget slik at de evakuerte kunne flytte hjem.

Mann til sykehus etter voldsepisode i Tromsø

En mann i begynnelsen av 20-årene er innlagt på sykehus i Tromsø etter en voldsepisode natt til 17. mai. En mann i slutten av 30-årene er pågrepet og siktet for volden, opplyser politiet til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde like ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø, klokken 3.30.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt. Han sier mannen i 20-årene kan ha skader i hodet og ansiktet. På bakgrunn av vitneobservasjoner ble en mistenkt mann pågrepet i nærheten.

Tissetrengt mann falt ut av vindu på hotell i Bergen

En mann falt natt til 17. mai ut av et vindu på et hotell i Bergen sentrum. Mannen hevder at han gikk i søvne, og skulle tisse ut av vinduet da han skled og falt. Han er sendt til legevakten for nærmere sjekk.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.22. Mannen landet på fortauet.

– Han sier han har falt ut av et vindu. Fallet kan ha vært på fire-fem meter ned på fortauet, men det er ikke bekreftet, forteller operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse