Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
20 mai 2023 05:45
Del på Facebook
Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB
Foto: Jefrem Lukatskyj / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden ser frem til å møte Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ankommer Hiroshima i Japan i dag. I morgen skal han møte flere av G7-landenes ledere på sidelinjen av G7-toppmøtet, som pågår i byen denne helgen.

Annonse
Annonse

USAs president Joe Biden ser frem til å møte Zelenskyj ansikt til ansikt, uttaler Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Zelenskyj skal også møte Japans statsminister Fumio Kishida, og han skal delta på en sesjon om fred og sikkerhet sammen med G7-ledere og inviterte fra andre land.

Resultatløse forhandlinger om gjeldstaket i USA

Et nytt møte mellom Det hvite hus og forhandlere i Kongressen om gjeldstaket i USA i natt ble avsluttet etter kort tid uten noen fremgang. Det er uklart når neste møte skal holdes.

Representantenes hus' leder Kevin McCarthy har som mål at partene oppnår enighet ved utgangen av helgen. Det hvite hus har også fortsatt tro på at man til slutt kommer i mål. Det uttalte president Joe Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre, som er i Hiroshima der Biden deltar på G7-toppmøtet, i natt.

Hovland på delt 1.-plass i PGA-mesterskapet

Viktor Hovland avsluttet dag 2 av PGA-mesterskapet i golf i Rochester på en delt 1.-plass med tre slag under par i andre runde.

Hovland, som til nå har en delt 30. plass i 2021 som sin beste plassering i PGA-mesterskapet går inn i helgen i delt ledelse med Scottie Scheffler, ranket som nummer to i verden, og Corey Conners fra Canada.

Hovland har ennå ikke vunnet noen majorturneringer.

– Jeg har hatt noen fine topp-15-plasseringer, men har ikke gjort meg bemerket helt i toppstriden, sier Hovland.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Nordmenns konsum lavere i år enn i fjor

Nordmenns konsum var i april lavere enn i april i fjor. Fallet kommer før økte renter har begynt å bite, viser tall fra Nordea.

I april var realverdien av husholdningenes konsum lavere enn ett år tidligere i hele Norden. Det bratteste fallet gjennom våren 2023 har kommet i Norge. Her har realverdien av konsumet sunket fra 5 prosent over til 6–7 prosent under fjorårets verdier.

Bil i sjøen i Tromsø – mann berget på land

En bil kjørte i natt av veien i Tromsø og havnet i sjøen. Bilføreren er berget ut av bilen og er kommet seg på land. Det forteller operasjonsleder Robin Lindberg i Troms politidistrikt til NTB.

Han opplyser at nødetatene fikk melding om hendelsen, som skjedde ved Langnes flyplass på Tromsøya, klokken 3.55.

Noen minutter senere fikk politiet bekreftet at mannen var alene i bilen. Politiet opplyser at de har mistanke om promillekjøring.

Nytt jordskjelv i Stillehavet

For andre dag på rad har et kraftig jordskjelv rammet Ny-Caledonia i Stillehavet. Skjelvet i natt ble målt til en styrke på 7,1. Det ble ikke sendt ut tsunamivarsel, men det ble advart om at det kunne komme små bølger i nærområdene.

Forrige natt ble samme område rammet av et skjelv som ble målt til 7,7. Da ble det sendt ut tsunamivarsel som senere ble opphevet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 10 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøFylkeskommunen har adskillig flere "alvorlige" (som du skriver) problemer enn Møreaksen å ta seg av.  Særinteressene i Møreaksen har splittet ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse