Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 juli 2023 05:50
Del på Facebook
Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB
Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 11. juli.

Grønt lys for omstridt israelsk rettsreform

Den israelske nasjonalforsamlingen Knesset har i natt i en første av tre avstemningsrunder gitt grønt lys for en lovendring som medfører begrensning av høyesterettens handlingsrom. 64 av de 120 folkevalgte stemte i favør av rettsreformen. 56 stemte imot.

Annonse
Annonse

Forslaget skal i dag behandles i justiskomiteen i Knesset. I tillegg må Knesset stemme over forslaget ytterligere to ganger før det kan tre i kraft, noe som i så fall kan skje innen utgangen av måneden.

Arrangører bak de flere måneder lange demonstrasjonene der hundretusener har protestert mot rettsreformforslaget, har varslet nye demonstrasjoner landet rundt i dag.

Minst seks døde i uvær i Japan

Styrtregn i Japan har ført til at minst seks menneskeliv er gått tapt. Tre personer er savnet, opplyser myndighetene.

Det kraftige regnværet på øya Kyushu sørvest i landet utløste oversvømmelser og jordskred i går. Titusener ble evakuert fra sine boliger. Farenivået er i dag blitt nedjustert, men det er fortsatt risiko for jordskred på landets tredje største øy.

Russland mener Tyrkia blir uvennlig

Tyrkia er i ferd med å bli et uvennlig land etter blant annet å ha vist støtte til Ukrainas kamp for å bli Nato-medlem. Det sier Viktor Bondarev, som leder forsvars- og sikkerhetskomiteen i Russlands overhus, Det russiske føderasjonsrådet.

– De siste ukenes hendelser har dessverre vist klart hvordan Tyrkia jevnt og trutt fortsetter å endre seg fra et nøytralt land til et uvennlig land, sier Bondarev. Han viser til det han kaller en rekke «provoserende beslutninger», og peker blant annet på den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs besøk hos Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i forrige uke.

Annonse
Annonse

Amerikansk superstjerne på sparkesykkel stengte tunnel i Oslo

Den amerikanske artisten Montero Lamar Hill, kjent som Lil Nas X, ble mandag kveld stanset av politiet mens han kjørte sparkesykkel i Festningstunnelen sammen med tre venner.

– På vei til å bli fengslet i Norge, skriver Lil Nas X på Instagram , der han har publisert flere bilder av seg selv sammen med politiet både inni og utenfor tunnelen.

24-åringen fra Georgia i USA ble ikke fengslet, men slapp unna med tilsnakk etter å ha lagt seg flat, melder politiet i Oslo.

Mann savnet etter festival i Bergen

Politiet i Bergen har satt i gang en leteaksjon etter en 27 år gammel mann som er meldt savnet etter en festival ved Frotveit i Fana.

– En bekjent av mannen meldte ham savnet klokken 23.25 mandag kveld etter at han teltet hans ikke var tømt. Det lå flere eiendeler igjen etter mannen, blant annet mobiltelefon og lommebok, forteller Hellesund.

– Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt. Det forteller operasjonsleder Eivind Hellesund til NTB.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse