Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 august 2023 10:26
Del på Facebook
Kronprinsesse Mette-Marit inviterer sammen med kronprinsen til bakgårdsfest på Slottet i neste uke med gjester fra hele landet. Foto: Lise Åserud / NTB
Kronprinsesse Mette-Marit inviterer sammen med kronprinsen til bakgårdsfest på Slottet i neste uke med gjester fra hele landet. Foto: Lise Åserud / NTB

I dag blir kronprinsesse Mette-Marit 50 år. Bursdagen feires privat, men i neste uke blir det bakgårdsfest på Slottet.

– Når du blir 50, skjønner du faktisk at livet ikke er uendelig, sier Mette-Marit i et intervju med magasinet D2 i anledning bursdagen.

Annonse
Annonse

– Men det er noe veldig godt med denne alderen også. Det er en trygghet. Jeg er mye mindre opptatt av hva folk tenker om meg. Det er andre ting som er viktigere nå.

Livets nye fase

Nå går livet inn i en ny fase. Snart har alle kronprinsessens barn forlatt redet.

Prinsesse Ingrid Alexandra var ferdig på videregående før sommerferien, og i høst skal hun jobbe som skoleassistent og miljøarbeider før ferden går videre til førstegangstjeneste i januar. Prins Sverre Magnus fyller 18 år i desember og har kun ett år igjen på videregående.

– Det er noe rart med det når jeg ser barna mine så totalt på vei ut i livet og skal oppdage verden. Da tenker jeg: «Hæ, er den fasen over for oss? Skal vi ikke ut og oppleve verden på samme måte?» Det er jo et tilbakelagt kapittel, sier Mette Marit til NRK.

Felles bursdagsfest

Selve bursdagen blir feiret privat, opplyser Kongehuset. Men neste fredag har kronprinsparet invitert til en stor, felles 50-årsfeiring i bakgården på slottet i Oslo.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Rundt 380 gjester fra hele landet er invitert.

– Sammen med mennesker fra hele landet ønsker kronprinsparet å bruke anledningen til å feire det Norge vi sammen har bidratt til å skape gjennom disse 50 årene, opplyser Kongehuset.

– Jeg synes det er koselig. Vi er like gamle, jeg og Haakon. Vi har alltid fulgt hverandre, vi er født med en måneds mellomrom. For meg har det alltid føltes litt sånn ekstra at vi går skulder ved skulder, sier kronprinsessen til NRK.

Tradisjonen tro

Kronprins Haakon fylte 50 år 20. juli. I den anledning åpnet han opp om hvordan familien vanligvis feirer hverandre på selve bursdagene:

– Det er vel ganske likt de fleste andre, vil jeg tro. Vi pleier å vekke den som har bursdag. Da har vi gjerne laget litt skiver og frokost, og vi pleier å bake en brownie og putte noen lys på, sa kronprinsen til NTB.

– Vi synger bursdagssangen og har med noen gaver. Og så har vi gjerne en bursdagsfest på kvelden med litt flere fra familien og venner.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse