Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Chris Pizzello / AP / NTB
Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Nytt album fra Taylor Swift i april

Taylor Swifft vant i natt norsk tid sin 13. Grammy-pris. Hun brukte takketalen blant annet til å fortelle at det neste albumet kommer 19. april. Det var U2-vokalist Bono som delte ut prisen til Swift i kategorien «Best pop vocal album». Hun får den for «Midnights».

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det neste albumet får navnet «Tortured Poets Department».– Jeg vil si takk til fansen ved å fortelle dere en hemmelighet som jeg har holdt på i to år, og det er at med splitter nye album kommer 19. april, sa Swift.

Ina Wroldsen fikk Grammy-takk av Kylie Minogue

Den australske superstjernen Kylie Minogue takket norske Ina Wroldsen etter å ha vunnet Grammy-pris for låten «Padam Padam». Minogue vant prisen i kategorien «Best pop dance recording».

Et norsk innslag ble det også da samlingen «For The Birds: The Birdsong Project» på 20 LP-plater ble tildelt en Grammy-pris. Blant bidragsyterne er den norske folkemusikeren Benedicte Maurseth. Samlingen består av 172 musikkstykker, alle inspirert av fuglesang. Dette var i kategorien «Best Boxed Or Special Limited Edition Package».

Australsk forfatter dømt til døden i Kina

Den kinesiskfødte australske forfatteren Yang Hengjun er dømt til døden i Kina, opplyser australske myndigheter. Straffen kan bli gjort om til livstidsfengsel.

Familien opplyser mandag til nyhetsbyrået Reuters at de er «sjokkert og knust» over avgjørelsen fra en domstol i Beijing.

Biden ber Senatet skynde seg med Ukraina-pakke

Det er tverrpolitisk enighet i det amerikanske Senatet om et forslag til en bevilgning på 118 milliarder dollar til grensesikkerhet og hjelp til Ukraina og Israel. Beløpet tilsvarer rundt 1250 milliarder norske kroner.

– Jeg ber Senatet komme sammen og raskt vedta denne tverrpolitiske avtalen, og å få den til mitt skrivebord så jeg kan undertegne den som lov umiddelbart, uttaler president Joe Biden. Enigheten kommer etter flere måneder med forhandlinger, men det er motstand mot tiltakene i begge partiene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Annonse
Annonse

Solid flertall tror flere statsråder må trekke seg

Et solid flertall i befolkningen forventer at flere statsråder må gå av på grunn av fusk i studiene sine. Tilliten til politikerne generelt nærmer seg et bunnivå, viser Opinions samfunnsmonitor.

Mer enn sju av ti nordmenn (73 prosent) tror at flere statsråder må gå av fremover på grunn av plagiering i universitetsoppgavene sine. Kun sju prosent sier nei, mens resten vet ikke.

USA hevder å ha ødelagt raketter i Jemen

USA opplyser at landets styrker har gjennomført angrep mot fem krysserraketter tilhørende houthimilitsen i Jemen. Ifølge det amerikanske militæret var én av rakettene som er truffet, beregnet på bruk mot mål på land, mens de fire andre var til bruk mot skip.

Angrepene kommer dagen etter at amerikanske og britiske styrker satte i verk et omfattende luftangrep mot den iranskstøttede militsen i Jemen, som et svar på gjentatte angrep mot skipstrafikken i Rødehavet.

112 døde i skogbranner i Chile

112 personer er bekreftet døde i de omfattende skogbrannene i Chile, opplyser innenriksdepartementet i natt norsk tid.

Viseinnenriksminister Manuel Monsalve fortalte på en pressekonferanse søndag at det er kommet inn 112 døde, og at 32 av disse er identifisert. Fortsatt brenner det 40 steder, ifølge Monsalve.

Bukele erklærte valgseier i El Salvador

Sittende president Nayib Bukele hevder å ha fått over 85 prosent av stemmene i El Salvador og har utropt seg selv til valgvinner. 42-åringen har oppnådd stor popularitet i det latinamerikanske landet ved å slå hardt ned på gjengkriminalitet.

To timer etter at valglokalene hadde stengt søndag omtalte presidenten resultatet som en «rekord i den demokratiske verdenshistorien».

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse