Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
24 februar 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 24. februar.

Toårsdagen for Ukraina-krigen markeres over hele Norge

Lørdag er det to år siden Russland begynte sin fullskalainvasjon i Ukraina. Det skal markeres med taler, konserter og pengeinnsamlinger over hele landet. Hovedmarkeringen finner sted i Oslo og starter med en støttekonsert på Eidsvoll plass utenfor Stortinget klokken 11.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Også byer som Ålesund, Fredrikstad, Hønefoss og Trondheim planlegger markeringer. Aksjonen er tilknyttet den globale organisasjonen Ukrainian World Congress og har i år fått navnet «Stand With Ukraine». Over 400 store byer verden over har meldt at de skal delta.

Nominasjonsvalg for republikanerne i South Carolina

Republikanernes nominasjonsvalg i South Carolina er trolig Nikki Haleys siste sjanse til å forhindre at Donald Trump blir partiets presidentkandidat. South Carolina er hjemmebane for Nimarata Nikki Randhawa, som ble født i den lille byen Bamberg i delstaten for 52 år siden.

Meningsmålingene er dystre sett med Haleys øyne. Et gjennomsnitt av de siste målingene viser at Trump nå har støtte fra 63,5 prosent av velgerne, mens Haley har 33,5 prosent oppslutning. Trump får også støtte fra guvernør Henry McMaster og delstatens senator Tim Scott.

Internasjonal landbruksmesse i Paris

International Agricultural Show/Salon International de l'Agriculture, en av verdens største landbruksmesser, starter i den franske hovedstaden.

Annonse
Annonse

President Emmanuel Macron ventes å møte opp på åpningsdagen, og det er også ventet protester fra bønder. En håndfull norske bønder deltar også, ifølge Nationen. Messen varer til 3. mars.

Prisene på filmfestivalen i Berlin deles ut

Lørdag kveld deles filmprisene ut på Berlinalen i den tyske hovedstaden. Den norske filmen «Sex» kan vinne publikumsprisen eller Teddy-prisen, festivalens skeive filmpris, under filmfestivalen.

Filmen er regissert av Dag Johan Haugerud og har Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise i rollene som feierne som en dag overrasker hverandre i lunsjen med blant annet å snakke om det å ha sex med andre menn. Norgespremieren er 1. mars.

Ski-NM på Beitostølen

Den norske skieliten på kvinne- og herresiden skal lørdag gå 20 kilometer skiathlon under NM på Beitostølen. Kvinnene skal i aksjon fra klokka 11.45, mens mennene starter klokka 13.15. Flere landslagsløpere har valgt å stå over NM.

På herresiden har Simen Hegstad Krüger Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth, Erik Valnes, og Håvard Solås Taugbøl. Også på damesiden er det en rekke forfall blant de beste, blant andre Mathilde Myhrvold. Flere har pekt på tøft konkurranseprogrammet hittil i sesongen som årsak.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøEg har svart at veiprising vil der bli i form av enten bompengar no som vil finansiere kollektivtilbud, eller ny ...
@Geir Ole SætremyrDu farer bevisst med løgn. Jeg har ikke sagt at du står i ledtog med Frank Sve (Frp). Jeg skrev: ...
@Terje SundsbøDu insinuerer at eg, busett i Ålesund,  står i ledtog med Frank Sve. Forøvrig, eg sa eg var i møte på ...
@Geir Ole SætremyrDet jo du som beskylder meg for meninger jeg ikke har. Jeg sier ikke at folk ikke bryr seg om ...
@Terje SundsbøSvar på ondsinna skukdingar der du skulder meg for meingar eg ikkje har. Dette gjer du eine og aleine for ...
@Geir Ole SætremyrOndsinnet personangrep er vel i overkant uanstendig, selv for en sunnmørsk representant for Naturvernforbundet.Du kunne i det minste konkretisere kunnskapsløsheten ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse