Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Evelyn Hockstein / AP / NTB
Foto: Evelyn Hockstein / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 19. mars.

USAs utenriksminister til Midtøsten

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser onsdag til Saudi-Arabia for å møte ledere der, før han dagen etter drar videre til Kairo for å snakke med egyptiske myndigheter.

Annonse
Annonse

Hensikten med Midtøsten-reisen er å diskutere forsøket på å få i stand våpenhvile for Gazastripen, samt å øke leveringen av humanitær hjelp til enklaven. Det opplyste Blinkens talsmann Matthew Miller under Blinkens besøk på Filippinene tidlig i dag morges norsk tid.

Gazas myndigheter sier 20 er drept i angrep

20 palestinere er drept i israelske luftangrep på Gazastripen i natt, ifølge palestinske helsemyndigheter. 14 av dem ble drept i luftangrep i byen Rafah. Ytterligere seks palestinere ble drept i et annet luftangrep mot et hus i Nuseirat sentralt på Gazastripen, ifølge de palestinske myndighetene.

Noen timer tidligere snakket USAs president Joe Biden med Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Biden ba da Netanyahu sende et team til Washington for å finne ut hvordan man kan ramme Hamas uten å måtte sette i gang en stor bakkeoffensiv i Rafah.

Japans sentralbank hever renten

Sentralbanken i Japan hever styringsrenten i landet. Styringsrenten var på -0,1 prosent. Den settes nå opp til intervallet 0-0,1 prosent, kunngjorde sentralbanken i Tokyo i natt norsk tid.

Japan har hatt negativ styringsrente i 17 år. Hensikten har vært å styrke landets økonomi.

Over 20 døde i uvær i Papua Ny-Guinea

Oversvømmelser, jordskred og styrtregn har tatt livet av minst 23 mennesker i Papua Ny-Guinea. Det opplyser myndighetene i landet.

Annonse
Annonse

– De 23 ble begravd under tonnevis med jordmasser i tre ulike jordskred i ulike deler av provinsen Simbu, sier Lusete Man, som er direktør for landets nasjonale katastrofehåndteringsetat.

Barnevernet mangler akuttplasser – mindreårige plassert på glattcelle

Flere ganger er 15-åringer er blitt plassert i arresten i Bergen mens de venter på en akuttplass i barnevernet. Nå slår Barnevernsvakten alarm om problemene med å skaffe institusjonsplasser, skriver Bergens Tidende.

Mangelen på akuttplasser har ført til at barn flere ganger har blitt plassert i arresten på politihuset i Bergen eller overnattet på en sofa på samtalerommet hos Barnevernsvakten. Andre har blitt værende hjemme, selv om det er fattet vedtak om at de skal ut av familien.

Skole-Norge ikke rustet for vold og trusler – refses av Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet feller en knallhard dom over manglende forebygging av vold i Skole-Norge. Tre av fire skoler fikk pålegg etter avdekking av mangelfulle rutiner.

Blant de 62 skolene som hadde Arbeidstilsynet på besøk i fjor, fikk hele 47 kritikk for manglende forebygging av vold og trusler. Det viser en gjennomgang av tilsynsrapporter fra Arbeidstilsynet gjennomført av Klassekampen.

De siste årene er det meldt om økning i grov vold i norske skolegårder. Ifølge rapportene fra Arbeidstilsynet svikter skolene systematisk i forebygging og håndtering av volden.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse