Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
23 mars 2024 06:05
Del på Facebook
Foto: Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB
Foto: Dmitrij Serebrjakov / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 23. mars.

Over 60 drept i Moskva-angrepet

Antallet drepte i angrepet mot et konsertlokale i Moskva i går kveld har steget til over 60, opplyste russiske myndigheter i natt. I tillegg er 145 mennesker såret. Det ventes at antallet drepte kan komme til å fortsette å stige.

Annonse
Annonse

IS har påtatt seg ansvaret for angrepet. I natt var ennå ingen pågrepet. Angrepet har blitt fordømt av en rekke land, samt EU og FN.

Budsjettavstemning i USA

Senatets flertallsleder, demokraten Chuck Schumer, kunngjorde et kvarters tid før fristen gikk ut klokken 5 i natt norsk tid at Republikanerne og Demokratene er blitt enige om å stemme over budsjettet som ble godkjent i Representantenes hus fredag kveld. Avstemningen var ventet å skje i løpet av de kommende timene.

Teknisk sett vil da en delvis nedstenging av statsapparatet ha trådt i kraft, men ettersom det dreier seg om et så kort tidsrom, vil det ikke få konsekvenser, og president Joe Biden kan sette sin signatur på budsjettet lørdag, står det i en uttalelse fra budsjettkontoret i Det hvite hus.

Biden ber for prinsesse Kate

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden sier de ber for britenes prinsesse Kate etter at hun kunngjorde kreftsykdommen i går.

– Jill og jeg slutter oss til millioner av mennesker verden rundt som ber deg, prinsesse Kate, om at du blir frisk, uttalte Biden i natt til lørdag norsk tid.

Annonse
Annonse

Byrådslederen i Oslo åpner for hanukka-belysning

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i Oslo vil gjerne se på hvordan en jødisk høytid kan markeres i hovedstaden. I år blir den muslimske høytiden ramadan markert med lysende halvmåner utenfor Oslo rådhus. Vårt Land har spurt byrådslederen om det er aktuelt å arrangere en lignende markering for en jødisk høytid. Det er han åpen for:

– Hvis det kommer en henvendelse om dette, for eksempel fra Det mosaiske trossamfunn, diskuterer vi gjerne hvordan vi kan få det til, skriver Solberg i en epost til Vårt Land.

Formel 2: Hauger på tredjeplass i Melbourne-sprinten

Dennis Hauger (21) ble nummer 3 i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Melbourne. Franskmannen Isack Hadjar vant og tsjekkeren Roman Staněk tok andreplassen. Resultatet kom dagen etter at Aurskog-gutten vant kvalifiseringen på den australske banen. Hauger kjørte sprinten fra en 10.-plass i startfeltet. Det gjorde han fordi rekkefølgen på de ti beste fra kvaliken snus på hodet i Formel 2-sprintene.

Formel 3: Stenshorne vant sprintløpet i Melbourne

Formel 3-fører Martinius Stenshorne (18) kjørte inn til seier i sprintløpet i australske Melbourne i natt. Stenshorne hadde 3. beste startspor i løpet etter å ha blitt nummer ti i kvalifiseringen. Han slo sin britiske rival Arvid Lindblad med 1,6 sekunder etter 20 runder på Albert Park Circuit i Melbourne.

I sesongåpningen i Bahrain kom Hokksund-føreren på 22.-plass i kvalifiseringen. Han fulgte opp med 11.-plass og 14.-plass i sprintløpet og hovedløpet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse