Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
12 april 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: SANA via AP / NTB
Foto: SANA via AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. april.

USA venter iransk angrep – innfører bevegelsesrestriksjoner for diplomater i Israel

USA har av sikkerhetshensyn begrenset områdene hvor deres diplomater i Israel kan ferdes. Tiltaket knyttes til uro før et mulig iransk angrep mot landet etter angrepet mot Irans konsulat i Damaskus 1. april. Sju medlemmer av den iranske Revolusjonsgarden ble drept i angrepet.

Annonse
Annonse

En amerikansk tjenesteperson opplyser til Reuters at USA venter at Iran vil gjennomføre et angrep mot Israel som er kalibrert for å være større enn vanlig, men ikke så stort at USA trekkes inn i krigen.

Israel varsler gjengjeldelse om Iran angriper

Israel vil svare direkte på ethvert angrep fra Iran, sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant torsdag i samtale med USAs forsvarsminister Lloyd Austin.

– Et direkte iransk angrep vil kreve en passende israelsk respons mot Iran, sa Gallant til Austin ifølge en oppsummering av samtalen fra Gallants kontor. Pentagon melder at de to diskuterte USAs forpliktelse til Israels sikkerhet mot trusler fra Iran og gruppene som landet støtter.

Enighet om landbrukspolitikk

Regjeringen har fått flertall i næringskomiteen til sitt forslag om ny landbrukspolitikk. Nå skal bøndenes inntekter sammenlignes med lærere og sykepleiere istedenfor industriarbeidere. Inntektsgapet skal tettes inn 2027 og selvforsyningen skal øke fra 40 til 50 prosent. Og dyra skal spise mer grovfor og gress istedenfor kraftfor.

– Det som vi har flertall for i næringskomiteen, er en svært ambisiøs stortingsmelding på vegne av norsk landbruk, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) til NTB like over midnatt natt til fredag.

Denguefeber-utbrudd skaper bekymring i Sør-Amerika

Smitten av den myggbårne sykdommen denguefeber har seksdoblet seg i Argentina i år, og folk sliter med å få tak i myggspray. Også i Peru har sykdommen blomstret opp og skapt uro.

Annonse
Annonse

I Argentina har etterspørselen etter myggspray blitt så høy at mange butikker er utsolgt. Nesten ingen butikker i hovedstaden Buenos Aires har myggspray, og enkelte kjøper det på internett for opp mot ti ganger butikkpris. I Peru har smittetilfellene tredoblet seg fra i fjor.

Barnefamilier beordres til å evakuere ukrainsk region

Familier med barn er blitt beordret til å evakuere fra 47 landsbyer og tettsteder i grenseområdene i Kharkiv-regionen øst i Ukraina.

Det er for områdene rundt Kharkiv by, Bohodukhiv og Izium ordren gjelder for, meldte Kharkiv-regionens militære guvernør Oleh Synjehubov på Telegram torsdag. Selve Kharkiv by omfattes imidlertid ikke, la han til.

Årsaken er nesten daglige luftangrep mot områdene fra Russland. Synjehubov lover at alle som må evakuere, vil få humanitær og rettslig hjelp.

Politiet brukte spikermatte for å stanse bil

Klokka 22.06 ble bilen vinket inn i en laserkontroll på E6 ved Nordbytunnelen i Ås. Bilen kjørte rett forbi. Et stykke sør fikk en annen patrulje lagt ut en spikermatte, og bilen ble stanset, opplyser Øst politidistrikt på X.

Om bord var to menn. Ingen av dem erkjenner å ha kjørt bilen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse